Filmové informace

Vinnetou a míšenka Apanači csfd

Vinnetou a míšenka Apanači

Info
Západní Německo - Itálie - Jugoslávie, 1966, 87 min
Žánr
Western - Dobrodružný
Režie
Harald Philipp
Hrají
Lex BarkerPierre BriceGötz GeorgeUschi GlasWalter BarnesRalf WolterMiha BalohMarija CrnoboriIlija DžuvalekovskiVladimir LeibGiancarlo Bastianoni
Téma

Popis filmu Vinnetou a míšenka Apanači 1966

Nenechaví banditi si brousí zuby na zlatý důl a jen hrdinný náčelník Apačů a jeho věrný přítel se jim dokáží postavit... Půvabná míšenka Apanači dostává od svého otce k narozeninám zcela výjimečný dar – zlatý důl. Je to však zároveň dárek velice nebezpečný. Její otec, osídlenec Mac Haller, byl právě kvůli němu zavražděn. Apanači a její malý bratr Happy se stávají štvanou zvěří… Proti bandě Curly Billa jí může pomoci jen lovec kožešin Jeff Brown a Vinnetou s Old Shatterhandem... Po neúspěchu předchozí mayovky Old Surehand se producent Horst Wendlandt rozhodl obnovit přízeň diváků a fanoušků snímkem s tradiční dvojicí, tedy Vinnetouem a Old Shatterhandem. Přesně řečeno měl Wendlandt původně v plánu, aby Vinnetou a míšenka Apanači sloužil jako představení přítomností jiného bílého hrdiny z Mayova kánonu, Old Firehanda. Nicméně tvůrcům se nedařilo najít vhodného představitele, tak dali přednost změně scénáře ve prospěch zavedeného hrdiny a jeho hvězdného představitele. Vinnetou a míšenka Apanači představuje v sérii mayovek poněkud atypický snímek, kterému puristé vyčítají odlišnosti od naivního romantismu předchozích snímků i Mayova světa. Vedle řady herců, kteří se objevili ve stejných i odlišných rolích již v předchozích mayovkách, se může film pochlubit angažováním Uschi Glassové, kterou objevil právě Horst Wendlandt. Budoucí velká německá hvězda se zde zhostila první větší role své kariéry coby představitelka titulní Apanači. (Česká televize)


Související filmy

Winnetou: The BeginningVinnetouVinnetou se vracíVinnetouVinnetou a Old Shatterhand v údolí smrtiOld Firehand

Aktualizace: 2024-1-18

Vinnetou a míšenka Apanači - Uschi Glas  Götz George


Vinnetou a míšenka Apanači - Pierre Brice


Vinnetou a míšenka Apanači - Pierre Brice


Vinnetou a míšenka Apanači - Pierre Brice  Lex Barker

Vinnetou a míšenka Apanači ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Vinnetou a míšenka Apanači online
540





Vyzkoušejte: