Filmové informace

Die Nibelungen Teil 1 Siegfried csfd

Die Nibelungen, Teil 1 - Siegfried

Info
Západní Německo - Jugoslávie, 1966, 91 min
Žánr
Historický - Dobrodružný - Fantasy
Režie
Harald Reinl
Hrají
Uwe BeyerRolf HennigerSiegfried WischnewskiMaria MarlowHans von BorsodyFred WilliamsTerence HillĐorđe NenadovićKarin DorSamson BurkeDieter Eppler

Popis filmu Die Nibelungen Teil 1 Siegfried 1966

Slavný režisér filmových mayovek Harald Reinl zfilmoval v letech 1966-67 vrcholné dílo německé středověké literatury, hrdinský epos „Nibelungenlide“ (Píseň o Nibelunzích). Nibelungové jsou bájné bytosti malého vzrůstu, chránící zlatý poklad. Film je dvoudílný: 1. díl nese název „Siegfried“, 2. díl „Kriemhilds Rache“ (Kriemhildina pomsta). Děj první části se odehrává v 5. století v Burgunsku a částečně na Islandu Hlavní hrdina Siegfried (Uwe Beyer) zabije draka a vykoupe se v jeho krvi, tím získá – až na malé místo na zádech – nezranitelnost. Díky svým nadpřirozeným schopnostem pomůže burgundskému králi Guntherovi získat za manželku islandskou královnu Brunhildu (Karin Dorová). V katedrále ve Wormsu se pak slaví dvojí sňatek: Gunthera s Brunhildou a Siegrieda s Guntherovou sestrou Kriemhildou. Za čas se projeví divoká žárlivost a pomstychtivost Brunhildy a je zosnována vražda Siegrieda, kterou vykoná Guntherův man Hagen z Troje (Siegfried Wischnewski)... (Mariin)


Související filmy

Die Nibelungen, Teil 2 - Kriemhilds Rache

Aktualizace: 2023-10-18
Reklama:

Die Nibelungen Teil 1 Siegfried - Hans von Borsody  Siegfried Wischnewski

Die Nibelungen, Teil 1 - Siegfried ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Die Nibelungen, Teil 1 - Siegfried online
47




Vyzkoušejte: