Filmové informace

La chair de lorchidée csfd

La chair de lorchidée

Info
Francie - Itálie - Západní Německo, 1975, 110 min
Žánr
Thriller - Mysteriózní - Drama
Režie
Patrice Chéreau
Hrají
Charlotte RamplingBruno CremerEdwige FeuillèreSimone SignoretAlida ValliHans Christian BlechHugues QuesterRoland BertinGünter MeisnerFrançois SimonMicheline Bona

Popis filmu La chair de lorchidée 1975

Debutující Patrice Chéreau úspěšně zfilmoval (film byl nominován na dva Césary) i u nás vydanou předlohu J. H. Chase Tělo orchideje. Klára (Charlotte Rampling) je bohatá dědička miliardového majetku, kterou ale její vlastní teta (Edwige Feuillère) nechala zavřít do blázince, aby mohla sama tyto peníze užívat. Kláře se ale podaří uprchnout a na útěku se při nehodě na silnici srazí s chovatelem koní Louisem Delage (Bruno Cremer) a zlodějíčkem Marcuccim (Hugues Quester), kteří jí pomohou. Jenže po této dvojici jdou dva nájemní vrazi Berekianové (Hans Christian Blech a François Simon), kteří záhy Marcucciho dostanou. Psychicky rozhozená Klára se snaží přijít na to, co se vlastně kolem ní děje, a její nový milenec Louis jí pomáhá ve složité spleti intrik kolem ní a majetku. Stále po něm ale jdou dva vrazi a po Kláře lidé její tety, která ji chce rychle znovu zavřít do blázince. Stará cirkusačka (Simone Signoret), která v jednu chvíli o Kláru pečuje, jí navíc prozradí temné tajemství jejího otce, o kterém dívka nic netušila. Film je natočen ve stylu noir, s deštěm, ve tmě a bahně, je plný podivných figurek, náhod a smrtí. Zaujme také špičkovým obsazením i ve vedlejších rolích (Simone Signoret, Alida Valli). Scénář napsal Jean Claude Carrière. (Peabody)



Aktualizace: 2024-1-4

La chair de lorchidée - Charlotte Rampling


La chair de lorchidée - Charlotte Rampling


La chair de lorchidée - Charlotte Rampling


La chair de lorchidée - Simone Signoret

La chair de lorchidée ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát La chair de lorchidée online
13




Vyzkoušejte: