Filmové informace

Policie obviňuje zákon osvobozuje csfd

Policie obviňuje, zákon osvobozuje

Info
Itálie - Španělsko - Francie, 1973, 100 min
Žánr
Thriller - Krimi - Drama
Režie
Enzo G. Castellari
Hrají
Franco NeroJames WhitmoreFernando ReyDuilio Del PreteEly GalleaniDelia BoccardoLuigi DibertiMassimo VanniEnzo G. CastellariNatasha RichardsonNello Pazzafini
Téma

Popis filmu Policie obviňuje zákon osvobozuje 1973

Na janovském policejním oddělení je zástupce komisaře Belli (Franco Nero) vyhlášený svou urputností a někdy až bezhlavým smyslem pro spravedlnost. Už několik měsíců se Belli společně se svým nadřízeným Scavinem (James Whitmore) snaží rozkrýt mezinárodní drogový kartel, ale jejich zátahy nic nového neodhalily. A když se jim konečně podaří zatknout jejich libanonskou spojku, popraví kartel nepohodlného svědka dřív, než stihnou dojet na stanici. Scavinovi se tak potvrdí nejhorší obavy: vedení kartelu má kontakty a možná i kontrolu nad policií, rozehraje proto nebezpečnou hru. Belli zůstává v nevědomosti a rozhodne se jít po nejpravděpodobnějším podezřelém, mafiánském šéfovi Cafierovi (Fernando Rey). K Belliho překvapení se však Cafiero stává jeho prozatímním spojencem a poskytne mu několik cenných vodítek ohledně příští předávky zboží a možného napojení kartelu na vedení města... Snímek Enza G. Castellariho se stal zlomovým bodem jeho kariéry i rodícího se žánru eurocrimi, známého také pod italským názvem poliziotteschi. Policie stíhá, zákon osvobozuje (1973) nebyl zdaleka první italský film inspirovaný drsnými americkými thrillery, který těžil z bezútěšné vlny násilí a kriminality přecházející přes celý Apeninský poloostrov a v němž hrdina bere zákon do svých rukou. Stal se ale kasovním hitem a pomohl nastolit žánr i jeho ústředního představitele, někdejšího Djanga a nyní drsného policejního vyšetřovatele Franca Nera. (Česká televize)


Související filmy

Velké vydíráníItalia a mano armataRoma a mano armataNapoli violentaKrutý Řím

Aktualizace: 2024-4-19
Reklama:

Policie obviňuje zákon osvobozuje -  - Filmer.cz


Policie obviňuje zákon osvobozuje - Franco Nero

Policie obviňuje, zákon osvobozuje ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Policie obviňuje, zákon osvobozuje online
40




Vyzkoušejte: