Filmové informace

Král králů csfd

Král králů

Info
USA, 1961, 168 min (Alternativní 154 min)
Žánr
Drama - Životopisný - Historický
Režie
Nicholas Ray
Hrají
Jeffrey HunterHurd HatfieldRon RandellViveca LindforsRita GamHarry GuardinoRip TornRoyal DanoRobert RyanGuy RolfeAntonio Mayans
Téma

Popis filmu Král králů 1961

Výpravný snímek ze série biblických velkofilmů 50. a 60. let je prvním životopisem Krista, natočeným ve zvukové éře. Producent Samuel Bronston v rozhovorech popíral, že by se pokoušel natočit remake stejnojmenného němého snímku (1927), který režíroval mistr spektakulárních podívaných Cecil B. DeMille, a zdůrazňoval moderní přístup k Bibli. Král králů je ovšem typickým, didaktickým produktem Bronstonova "kina pro všechny", kterým se snažil čelit rostoucímu vlivu televize. Místo původně určeného Johna Farrowa (otec herečky Mii Farrowové) se režie nakonec ujal Nicholas Ray, který působivě spojil "komorní" rovinu příběhu Ježíše Krista s výpravnou velkolepostí masových scén (jedné z nejpůsobivějších sekvencí filmu, kázání na hoře, se zúčastnilo 7 000 statistů). Pro hlavní úlohu byl vybrán poměrně málo známý Jeffrey Hunter, kterému producent během natáčení zakázal poskytovat rozhovory tisku, aby byl zachován jistý nádech zbožné úcty, s níž tvůrci přistupovali ke ztvárnění Krista. Natáčení probíhalo ve španělských exteriérech a v Bronstonových studiích u Madridu. Bronstonovo filmové impérium, které dovedně využívalo zmrazených amerických financí, přízně Francova režimu a koprodukčních smluv s hollywoodskými studii, se finančně zhroutilo v polovině 60. let po kolosálním neúspěchu Pádu říše římské. (Česká televize)


Související filmy

Král králůEXODUS: Bohové a králové10 přikázáníDesatero přikázáníEvangelium podle JanaBible - Nový zákon: Apokalypsa

Aktualizace: 2024-3-27

Král králů -  - Filmer.cz


Král králů - Harry Guardino  Rip Torn


Král králů - Harry Guardino


Král králů - Viveca Lindfors

Král králů ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Král králů online
363





Vyzkoušejte: