Filmové informace

Billy Elliot Muzikál csfd

Billy Elliot Muzikál

divadelní záznam

Info
Velká Británie, 2014, 195 min (Alternativní 163 min)
Žánr
Komedie - Drama - Hudební
Režie
Stephen Daldry
Hrají
Elliott HannaRuthie HenshallChris GrahamsonElton JohnTom HollandAnn EmeryHoward CrossleyLayton WilliamsRedmand RanceRyan Dean

Popis divadelní záznamu Billy Elliot Muzikál 2014

Legendární představení muzikálu Eltona Johna a Lee Halla z londýnského West Endu v režii Stephena Daldryho. V hlavní roli famózní Elliott Hanna. Anglie osmdesátých let. Obyvatelé anglické hornické obce Durham zažívají krušné chvilky. Mnoho z nich přišlo o práci, v kraji vypukají nepokoje, stávky, potyčky s policií. A do toho všeho se jeden malý jedenáctiletý kluk rozhodl, že se nechce stát boxerem, aby se uměl prát o práci i o lepší živobytí, ale že chce tančit... Muzikál Billy Elliot vznikl pět let po uvedení nesmírně úspěšného stejnojmenného britského filmu. Scénář, režie i choreografie byly dílem původních autorů – Lee Halla, Stephena Daldryho a Petera Darlinga, hudbu napsal Elton John. Premiéra se konala roku 2005 v Londýně, následovala newyorská Broadway, Austrálie, Kanada a několik dlouhých turné. Z jednoho z nich je záznam, který dnes uvidíte. Vznikl v roce 2014 a exceluje v něm nejmladší představitel hlavní role v historii tohoto muzikálu. Neuvěřitelně talentovanému a charismatickému Elliottu Hannovi bylo v době, kdy hrál Billyho poprvé, pouhých deset let. Jeho výkon, v němž musel předvést kromě zpěvu a náročných prvků klasického baletu také přesvědčivé herectví, fascinoval nejen diváky a kritiku, ale i širokou odbornou veřejnost. Elliott Hanna se tanci věnuje i nadále velmi intenzivně – kromě jiného se už ve třinácti letech stal mistrem světa ve stepu. (Česká televize)


Související filmy

Billy ElliotŽivotní šanceMůj táta je Baryšnikov

Aktualizace: 2024-4-24

Billy Elliot Muzikál -  - Filmer.cz


Billy Elliot Muzikál -  - Filmer.cz


Billy Elliot Muzikál -  - Filmer.cz


Billy Elliot Muzikál -  - Filmer.cz

Billy Elliot Muzikál ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Billy Elliot Muzikál online
257





Vyzkoušejte: