Filmové informace

Páni mají radši blondýnky csfd

Páni mají radši blondýnky

Info
USA, 1953, 91 min (Alternativní 88 min)
Žánr
Komedie - Romantický - Muzikál
Režie
Howard Hawks
Hrají
Jane RussellMarilyn MonroeCharles CoburnElliott ReidTommy NoonanGeorge WinslowMarcel DalioTaylor HolmesNorma VardenHoward WendellSteven Geray

Popis filmu Páni mají radši blondýnky 1953

Marilyn Monroeová vytvořila v nestárnoucí komedii Howarda Hawkse prototyp okouzlující sexuální bohyně s plavou hřívou, která si omotává srdce všech okolních mužů. Role rozkošné naivní blondýnky Lorelei jí byla šita přímo na míru a film měl obrovský úspěch. Monroeová si jím vysloužila přezdívku "dumb blonde" - hloupá blondýnka, která ji v podobě dalších filmů provázela téméř celý život. Příběh vypráví o dvou kabaretních umělkyních Lorelei Leeové a Dorothy Shawové. Bohatstvím opojená Lorelei se chce vdát za movitého muže, "aby měla čas na lásku". Moudrá a v lásce skeptická Dorothy v podání vynikající "tmavovlásky" Jane Russellové naopak ochraňuje svou přítelkyni před nepříjemnými důsledky její nezodpovědné teorie. Obě dívky ke konci naleznou toho pravého: Dorothy chytrého, ale milujícího Malonea a Lorelei bohatého Esmonda. Není však úplně jisté, zda ho skutečně miluje, nebo zda má raději jeho majetek. (Česká televize)


Související filmy

Pánové se žení s brunetkamiGentlemen Prefer Blondes

Aktualizace: 2023-10-26

Páni mají radši blondýnky - Marilyn Monroe  Jane Russell


Páni mají radši blondýnky - Marilyn Monroe  Tommy Noonan


Páni mají radši blondýnky - Marilyn Monroe


Páni mají radši blondýnky - Marilyn Monroe

Páni mají radši blondýnky ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Páni mají radši blondýnky online
204





Vyzkoušejte: