Filmové informace

Svatý Michal měl kohouta csfd

Svatý Michal měl kohouta

neoficiální název

Info
Itálie, 1972, 90 min
Žánr
Drama
Režie
Paolo Taviani
Hrají
Giulio BrogiRenato CestièRenato ScarpaCinzia BrunoLorenzo PianiDaniele DublinoVittorio FanfoniSergio SerafiniGiuseppe Scarcella

Popis neoficiální názevu Svatý Michal měl kohouta 1972

Mistrovské dílo legendární bratrské režisérské dvojice Paola a Vittoria Tavianiových vypráví příběh romantického idealisty a vůdce anarchistické skupiny Giulia Manieriho. Autoři se nechali volně inspirovat povídkou ruského spisovatele Lva Nikolajeviče Tolstého Božský a lidský. Děj přenesli do rozbouřené Itálie v roce 1875. Když bylo hnutí odporu při pokusu o ovládnutí malé vesnice poraženo, Giulio zabije starostu. Ačkoliv je odsouzen k smrti, své anarchistické názory a přesvědčení nijak nemění. Uzamčen v samovazbě tráví celé hodiny fantazírováním o budoucnosti, ve které budou jeho činy považovány za projevy hrdinství a jeho jméno bude mít čestné místo v Panteonu světových revolucionářů. Po deseti letech má být Giulio přemístěn do jiného vězení. Na cestě se setkává se skupinou mladých revolucionářů, kteří ho informují o spoustě změn, ke kterým došlo v hnutí, což způsobuje, že jeho skálopevná víra a přesvědčení doznávají vážných trhlin. S vědomím, že promrhal deset let života, není schopen přizpůsobit se nové životní realitě a vzniká v něm trpká pochybnost o smyslu osobní oběti. Svatý Michal měl kohouta je dlouhosáhlým rozjímáním nad politikou revolucionářů a díky svým kvalitám je obecně považován za vlivný a smysluplný film.
Zdroj: oficiální distributor



Aktualizace: 2023-11-18
Reklama:

Svatý Michal měl kohouta -  - Filmer.cz


Svatý Michal měl kohouta -  - Filmer.cz

Svatý Michal měl kohouta ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Svatý Michal měl kohouta online
10




Vyzkoušejte: