Filmové informace

Švejk v ruském zajetí csfd

Popis filmu Švejk v ruském zajetí 1926

Do ruského zajateckého tábora se s mnoha dalšími dostane i voják Švejk se svými kamarády - jednoročákem Markem a učitelem Bibličkou. Odtud jsou posíláni na zemědělské práce. Švejka a Marka si vybere ruský sedlák Ivanovič. U něho upovídaný Švejk vypráví, jak zachránil carovi život. Vyprávění i další Švejkovy řeči zaslechnou četníci a odvedou ho jako špiona k veliteli. Vojenský náčelník se nemůže se Švejkem domluvit a pošle ho proto na Sibiř, kam už předtím četníci eskortovali Marka. V táboře na Sibiři vládne nuda. Jediným vzrušením je návštěva rakouského Červeného kříže. Na jaře odvezou zajatce na práci za frontu. Tam se Švejk dozví, že zemřel císař František Josef I. a rozhodne se zúčastnit se jeho pohřbu. Cestou se ocitne v ruském revolučním vření a zasahuje aktivně do různých událostí... Doma na něho čeká věrná hospodyně paní Müllerová, která každý den chodí na nádraží. A jednoho dne Švejk skutečně přijíždí - se smečkou psů, která má být základem jeho nové poválečné existence. (Podle dobového popisku.)
Zdroj: oficiální distributor


Související filmy

Pochožděnija bravogo soldata ŠvejkaDobrý voják ŠvejkOsudy dobrého vojáka ŠvejkaSvejk toisessa maailmansodassaDie Abenteuer des braven Soldaten SchwejkSvejk i anden verdenskrig

Aktualizace: 2024-4-19
Reklama:

Švejk v ruském zajetí CZ film ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Švejk v ruském zajetí online
110





Vyzkoušejte: