Filmové informace

Tajemství velikého vypravěče csfd

Tajemství velikého vypravěče

Info
Československo, 1971, 99 min
Žánr
Komedie - Životopisný - Drama - Historický
Režie
Karel Kachyňa
Hrají
Martin ŠtěpánekPetr ŠtěpánekOtakar Brousek st.Jana HlaváčováSlávka BudínováMilena DvorskáJana ŠvandováPetr KostkaCarmen MayerováVladimír ŠmeralFrantišek Němec

Popis filmu Tajemství velikého vypravěče 1971

Biografický film na motivy knihy André Mauroise o pestrých životních osudech legendárního i rozporuplného francouzského spisovatele Alexandra Dumase staršího natočil podle scénáře Jaroslava Dietla v roce 1971 režisér Karel Kachyňa. Co říci o největším vypravěči ve francouzské historii? Alexander Dumas starší je šarmantním, ale chudým mladým mužem, který ve dvacátých letech devatenáctého století přichází do Paříže a dá se do královských služeb. Je přijat jako písař, a od chvíle, kdy vezme pero poprvé do ruky, je jeho osud zpečetěn… Ústřední postavu spisovatele ztvárnil přesvědčivým výkonem Martin Štěpánek, jenž vystřídal několik hereckých poloh – od mladého a ambiciózního Dumase, začínajícího písaře, přes literáta na vrcholu sil, oddávajícího se bujarým večírkům a krásným ženám, až po unaveného a vetchého starce na sklonku života. Zajímavostí snímku je také fakt, že v roli Dumasova syna stanul o rok mladší bratr Martina Štěpánka – Petr Štěpánek... Kniha André Mauroise byla zpracována již v roce 1970 jako třídílná televizní série v režii Jaroslava Dudka s názvem Alexander Duma starší s Vladimírem Menšíkem v hlavní roli. (Česká televize)


Související filmy

Alexandr Dumas starší

Aktualizace: 2023-10-24
Reklama:

Tajemství velikého vypravěče - Martin Štěpánek  Petr Štěpánek

Tajemství velikého vypravěče CZ film ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Tajemství velikého vypravěče online
50




Vyzkoušejte: