Filmové informace

Dobrý voják Švejk csfd

Popis filmu Dobrý voják Švejk 1925

Paní Müllerová přinese Švejkovi novinu o zavraždění arcivévody. Švejk se odebere do hostince U kalicha, filozofuje o Ferdinandovi a detektiv Bretschneider ho zatkne. U výslechu Švejk všechny "zločiny" dozná a je po lékařské prohlídce převezen na psychiatrii, odkud ho jako blba pošlou domů. Záhy je Švejk povolán na vojnu. Kvůli silnému revmatismu ho paní Müllerová odveze k odvodu na vozíčku. Komise Švejka označí za simulanta. Je léčen v lazaretu klystýry a dietou, kterou poruší díky pochoutkám baronky von Botzenheim. Švejk slouží jako pucflek u nadporučíka Lukáše, pro kterého ukradne psa jednoho obrsta. Obrst Lukáše se psem potká a dá ho přeložit k maršbataliónu. Ve vlaku do Budějovic Švejk nejprve slovně napadne generálmajora cestujícího inkognito a pak záchrannou brzdou zastaví vlak. Na nádraží je Švejk zadržen a musí do Budějovic pěšky. V Putimi považuje nastrážmistr Švejka za ruského špióna. Po anabázi se Švejk hlásí v Budějovicích Lukášovi. Brzy odjíždějí na frontu... (Podle dochované části filmu) (ČSFD)


Související filmy

Pochožděnija bravogo soldata ŠvejkaDobrý voják ŠvejkOsudy dobrého vojáka ŠvejkaSvejk toisessa maailmansodassaDie Abenteuer des braven Soldaten SchwejkSvejk i anden verdenskrig

Aktualizace: 2024-4-9
Reklama:

Dobrý voják Švejk -  - Filmer.cz


Dobrý voják Švejk - Karel Noll  Antonie Nedošinská

Dobrý voják Švejk CZ film ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Dobrý voják Švejk online
118





Vyzkoušejte: