Filmové informace

To neznáte Hadimršku (německá verze) csfd

To neznáte Hadimršku (německá verze)

Info
Německá říše - Československo, 1931, 90 min (Alternativní 80 min)
Žánr
Komedie
Režie
Karel Lamač
Hrají
Vlasta BurianMabel HariotHarry FrankJosef HolubKarl ForestEugen JensenFriedl HaerlinFriedrich HölzlinAnny BondyJan W. SpeergerJindřich Adolf
Téma

Popis filmu To neznáte Hadimršku (německá verze) 1931

S nástupem zvukového filmu na přelomu dvacátých a třicátých let bylo trendem natáčet několik jazykových verzí daného snímku, a tak jej distribuovat pro co největší publikum. Asi tím nejznámějším příkladem je americký snímek Drakula z roku 1931 s jeho anglickou i španělskou mutací. Tato praxe existovala i v tehdejším Československu, kde Vlasta Burian zářil jak v tuzemských kinech, tak v těch německých. Již jeho první zvukový snímek, natočený taktéž v německé verzi, C. a k. polní maršálek z něj učinil hvězdu první velikosti a s Karlem Lamačem pokračoval dalšími úspěšnými dvojjazyčnými snímky jako To neznáte Hadimršku (německy Unter Geschäftsaufsicht) o přepečlivém úředníkovi, který byl poslán do Prahy, aby zachránil zadluženou gramofonovou firmu. I přesto, že se v německé verzi snímku hlavní hrdina jmenuje Haselhuhn, tedy Jeřábek, jeho jméno uvádíme jako Hadimrška v souladu s českou verzí. (Česká televize)


Související filmy

To neznáte Hadimršku

Aktualizace: 2024-4-24

To neznáte Hadimršku (německá verze) -  - Filmer.cz


To neznáte Hadimršku (německá verze) - Vlasta Burian


To neznáte Hadimršku (německá verze) - Karl Forest  Vlasta Burian


To neznáte Hadimršku (německá verze) - Vlasta Burian  Josef Holub

To neznáte Hadimršku (německá verze) CZ film ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát To neznáte Hadimršku (německá verze) online
30




Vyzkoušejte: