Filmové informace

Cirque du Soleil Dralion csfd

Cirque du Soleil: Dralion

divadelní záznam

Info
Kanada - USA, 2001, 89 min
Žánr
Dokumentární - Hudební - Rodinný - Poetický
Režie
David Mallet
Hrají
Luan LeileiLuis Pelegrini
Téma

Popis divadelní záznamu Cirque du Soleil Dralion 2001

To nejlepší z Východu a Západu na jednom jevišti. Strhující akrobatická show světoznámé kanadské zábavní společnosti. Představení Dralion je další z putovních show světoznámé společnosti Cirque du Soleil (Sluneční cirkus). Výraz Dralion je kombinací slov Dragon (drak) a Lion (lev) a symbolizuje setkání východní a západní kultury. Těžištěm představení jsou zde totiž především artistická čísla, typická pro tradiční čínský cirkus nebo předváděná asijskými akrobaty: tanec s bambusovými holemi, originální „balet" na skleněných žárovkách, žonglování nohama s čínskými slunečníky či vrcholné číslo – proskakování skrz různé sestavy kovových obručí. To vše je prokládáno avantgardními čísly, jakými se Cirque du Soleil proslavil, v tomto případě např. žonglérsko-akrobatickým číslem s použitím break-dance a moderního výrazového tance. Průvodci představením jsou „bohové" všech čtyř živlů: Azala (vzduch resp. vítr), Gaya (země), Océane (voda) a Yao (oheň). A objeví se i několik Dralionů... Představení Dralion mělo premiéru v roce 1999, tradičně v domovském městě Slunečního cirkusu, kanadském Montrealu. Po letech úspěšného předvádění pod velkým šapitó se od roku 2010 hraje ve verzi pro kamenné arény. (Česká televize)


Související filmy

Cirque du Soleil: AmalunaCirque du Soleil: Vzdálené světy 3DCirque du Soleil: KoozaCirque du Soleil: DeliriumCirque du Soleil: KaCirque du Soleil: Corteo

Aktualizace: 2023-11-18

Cirque du Soleil Dralion -  - Filmer.cz


Cirque du Soleil Dralion -  - Filmer.cz


Cirque du Soleil Dralion -  - Filmer.cz


Cirque du Soleil Dralion -  - Filmer.cz

Cirque du Soleil: Dralion ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Cirque du Soleil: Dralion online
60





Vyzkoušejte: