Filmové informace

Kytice z tisíce a jedné noci csfd

Kytice z tisíce a jedné noci

Info
Itálie - Francie, 1974, 131 min (Alternativní 126 min)
Žánr
Fantasy - Dobrodružný - Romantický
Režie
Pier Paolo Pasolini
Hrají
Ninetto DavoliFranco CittiFranco MerliInes PellegriniLuigina RocchiAbadit GhideiFrancesco Paolo GovernaleLuigi Antonio GuerraFranca Sciuttovíce
Téma

Popis filmu Kytice z tisíce a jedné noci 1974

Autorským přepisem klasických orientálních pohádek a legend ze sbírky "Tisíc a jedna noc" završil kontroverzní italský režisér Pier Paolo Pasolini svou Trilogii života. Na různých místech, v poušti i v bohatých městech a palácích barvitého Orientu se odehrává milostný příběh mladíka Núreddína a jeho otrokyně Zumurrud. Násilně odtrženi prožívají oba řadu dobrodružství, stále se hledají a přitom poznávají příběhy jiných… V posledním filmu trilogie se Pasolini opět zabývá erotikou jako jedním ze základních pramenů lidské přirozenosti. Tentokrát ukazuje spíše něžnou fyzičnost lásky, zasazenou navíc do nádherných exteriérů arabského světa Afriky i Asie. Kytice z Tisíce a jedné noci si z MFF v Cannes roku 1974 odnesla Velkou cenu poroty. Film završuje nejen zmiňovanou Trilogii života, ale symbolicky i život a tvorbu Pasoliniho. V roce 1975 stihl natočit ještě film Saló aneb 120 dní Sodomy – pak jeho život předčasně ukončila ruka vraha. (Česká televize)



Aktualizace: 2024-3-26

Kytice z tisíce a jedné noci -  - Filmer.cz


Kytice z tisíce a jedné noci -  - Filmer.cz


Kytice z tisíce a jedné noci - Ninetto Davoli


Kytice z tisíce a jedné noci -  - Filmer.cz

Kytice z tisíce a jedné noci ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Kytice z tisíce a jedné noci online
90





Vyzkoušejte: