Filmové informace

Shromáždění starých mužů csfd

Shromáždění starých mužů

TV film

Info
USA - Západní Německo, 1987, 91 min
Žánr
Drama
Režie
Volker Schlöndorff
Hrají
Louis Gossett Jr.Richard WidmarkWoody StrodeWill PattonLenore BanksAdam StorkeHolly HunterJoe SenecaJulius HarrisCarol SuttonStocker Fontelieu
Téma

Popis tv filmu Shromáždění starých mužů 1987

Po vraždě louisianského farmáře je podezřelých rovnou osmnáct a všichni tvrdí, že jsou vinni! V tomto dramatu z amerického Jihu se tradiční pořádek na louisianské cukrové plantáži jednoho dne obrátí vzhůru nohama, když je na dvorku černocha nalezen zastřelený běloch. Mrtvý farmář, potomek francouzských emigrantů v Americe, byl zastřelen z brokovnice ráže 12. Nejpravděpodobnější podezřelý je sedmdesátiletý černoch Mathu (Louis Gossett Jr.), ale když jej místní bělošský šerif (nekompromisní Richard Widmark) přijde zatknout, nalezne svého potenciálního vězně obklíčeného skupinou starších mužů a mladou bílou ženou (Holly Hunter), která je šéfkou plantáže a muže svolala proto, aby se zabránilo lynčování. V zatčení hodlá šerifovi zabránit rovnou osmnáct černošských důchodců – každý má v ruce brokovnici ráže 12, z níž se nedávno střílelo, a každý má také věrohodný motiv k vraždě farmáře. Všichni Mathua chrání tím, že odpovědnost za zločin berou na sebe. Kritikou ceněné drama Sešlost podezřelých tak zdůrazňuje důležitost hybné síly, již pociťují všichni, kteří obhajují svou lidskou důstojnost. Snímek vychází z románu Ernesta J. Gainese a pod zkušeným režijním vedením Volkera Schlöndorffa je nepříjemným připomenutím toho, jak hluboko je na americkém Jihu zakořeněna rasová nesnášenlivost.
Zdroj: oficiální distributor



Aktualizace: 2023-11-3

Shromáždění starých mužů -  - Filmer.cz


Shromáždění starých mužů - Woody Strode  Holly Hunter  Richard Widmark


Shromáždění starých mužů -  - Filmer.cz


Shromáždění starých mužů -  - Filmer.cz

Shromáždění starých mužů ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Shromáždění starých mužů online
24




Vyzkoušejte: