Filmové informace

Sissi císařovnina osudová léta csfd

Sissi, císařovnina osudová léta

Info
Rakousko, 1957, 105 min
Žánr
Romantický - Drama - Historický
Režie
Ernst Marischka
Hrají
Romy SchneiderKarlheinz BöhmMagda SchneiderGustav KnuthUta FranzWalther ReyerVilma DegischerJosef MeinradSenta WengrafErich NikowitzHans Ziegler

Popis filmu Sissi císařovnina osudová léta 1957

Rakouskouherská císařovna Alžběta, zvaná Sissi, žije v Uhrách stranou vídeňského dvora a tlaku tchyně. Zprávy o jejím společenském styku s uherskou šlechtou, a obzvláště pak s šarmantním knížetem Andrássym doputují až k uším Františka Josefa, který se poháněn žárlivými obavami vydává za svou ženou. Během jedné slavnosti v Uhrách se Sissi podaří na stranu rakouského císaře přiklonit jednoho z čelných odpůrců monarchie a během chvilky o samotě ji dokonce kníže Andrássy vyzná své city. Sissi záhy těžce onemocní, což vede k zásadnímu rozkolu mezi Františkem Josefem a jeho matkou, která by už nejraději vybírala Alžbětinu nástupkyni. V souladu s následujícími okolnostmi jejího onemocnění se dokonce začíná mezi šlechtou a lidem proslýchat, že by mohlo mezi oblíbenou císařovnou a panovníkem dojít k rozvodu, což vede ke zjitřeným náladám v říši... Ačkoli režisér a producent Ernst Marischka by klidně točil další a další snímky o životě Sissi, dokud by to rámcová věrnost historii dovolovala, a dokonce již plánoval čtvrtý díl, hlavní hvězda řekla definitivní a kategorické ne. Radikální řez nicméně pro kariéru i osobní život Romy Schneiderové byl jednoznačným přínosem. Navíc se nepotvrdily negativní prognózy, že diváci ji v jiných partech než v kostýmních heimatfilmech nepřijmou, kterými ji strašil především nevlastní otec Hans Herbert Blatzheim, jenž si přivlastnil roli jejího agenta, ale ostatně i matka Magda Schneiderová, jejíž vlastní herecká kariéra začala záviset na partech po boku dcery. Publikum naopak Romy Schneiderovou nadšeně obdivovalo i v nových moderních rolích a herečce se díky vyvázání z područí otčíma definitivně otevřely dveře k opravdové mezinárodní kariéře. Ačkoli její následující filmy i chvíle štěstí po boku Alaina Delona úspěšně konkurovaly lesku její průlomové role, přesto se Schneiderová ke své velké nevoli spojení se Sissi nikdy zcela nezbavila. (Česká televize)


Související filmy

Císařovna SissiForever My LoveSissi, mladá císařovnaSissiLudvík II. BavorskýKorunní princ

Aktualizace: 2024-4-19

Sissi císařovnina osudová léta - Romy Schneider  Hans Ziegler


Sissi císařovnina osudová léta - Karlheinz Böhm  Romy Schneider


Sissi císařovnina osudová léta - Romy Schneider


Sissi císařovnina osudová léta - Peter Neusser  Johannes Ferigo  Romy Schneider

Sissi, císařovnina osudová léta ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Sissi, císařovnina osudová léta online
158





Vyzkoušejte: