Filmové informace

Gepard csfd

Gepard

Info
Itálie - Francie, 1963, 187 min (Directors Cut: 165 min)
Žánr
Drama - Historický - Válečný - Romantický
Režie
Luchino Visconti
Hrají
Burt LancasterClaudia CardinaleAlain DelonPaolo StoppaRina MorelliRomolo ValliPierre ClémentiTerence HillGiuliano GemmaEvelyn StewartOttavia Piccolo
Téma

Popis filmu Gepard 1963

Film Gepard (1963), adaptace románu Giuseppa Tomasiho di Lampedusy, nás zavede na Sicílii 19. století. Na pozadí bouřlivých událostí let 1860-61, kdy ostrov dobyla Garibaldiho revoluční vojska, vypráví o šlechtickém rodu Salinů - který měl ve svém znaku právě geparda. Konfrontuje odcházející svět hrdé, ale konzervativní šlechty a nových, nastupujících společenských vrstev s poněkud rozdílnými hodnotami i morálkou. Ve filmu, který získal Zlatou palmu na MFF v Cannes v roce 1963, zářili Burt Lancaster, Claudia Cardinaleová či Alain Delon. Viscontiho film je velkorysou podívanou glosující společenské změny - a je velkorysý i svou délkou: tu však vyváží vynikající umělecký zážitek, kde se mistrovská režie spojuje s neméně výbornými hereckými výkony, kamerou, kostýmy (Piero Tosi nominován na Oscara) i výpravou a hudbou (Nino Rota).
Zdroj: oficiální distributor



Aktualizace: 2024-3-24

Gepard - Ottavia Piccolo  Burt Lancaster  Pierre Clémenti


Gepard - Alain Delon  Claudia Cardinale


Gepard - Alain Delon  Claudia Cardinale


Gepard - Claudia Cardinale  Alain Delon

Gepard ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Gepard online
214





Vyzkoušejte: