Filmové informace

Rocco a jeho bratři csfd

Rocco a jeho bratři

Info
Itálie - Francie, 1960, 175 min (Special Edition: 168 min)
Žánr
Drama
Režie
Luchino Visconti
Hrají
Alain DelonRenato SalvatoriAnnie GirardotKatina PaxinouAlessandra PanaroSpiros FocásMax CartierCorrado PaniClaudia MoriAdriana AstiEnzo Fiermonte
Téma

Popis filmu Rocco a jeho bratři 1960

Italský film vynikajícího režiséra Luchina Viscontiho Rocco a jeho bratři patří k stěžejním dílům současné světové kinematografie. Je to film hluboce lidský. Vypráví o osudech pěti bratří, kteří přicházejí z venkova do velkého města hledat obživu. Visconti mistrovsky vykreslil jednotlivé charaktery. Dobrý až neskutečně dobrý Rocco nelituje ani největší obětí pro svého bezcharakterního bratra Simona: vzdá se lásky, přijme na sebe téměř neúnosné finanční závazky a nakonec se pokouší krýt Simona před policií, třebaže ví, že je vrahem dívky, kterou miloval. Je někdy až těžké pochopit takovou bratrskou lásku. Proto je divákům nejbližší z bratří mladý Ciro, jdoucí cílevědomě za správnou představou poctivého života. V jeho závěrečných slovech vidíme poslání filmu: lidé musí znát a plnit své povinnosti. Kdo se jim zpronevěří, sám se vyloučí z lidské společnosti, jako právě Simon. A poctiví lidé nemohou ztratit víru, že nový svět bude lepší. Porota benátského bienále 1960 jej vyznamenala Zvláštní cenou a současně získal cenu FIPRESCI. Na XII. FFP 1961 byl film poctěn cenou v kategorii filmů bojujících za sociální pokrok.
Zdroj: oficiální distributor



Aktualizace: 2023-10-25

Rocco a jeho bratři - Renato Salvatori  Alain Delon


Rocco a jeho bratři - Renato Salvatori


Rocco a jeho bratři - Renato Salvatori


Rocco a jeho bratři - Annie Girardot  Renato Salvatori

Rocco a jeho bratři ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Rocco a jeho bratři online
54





Vyzkoušejte: