Filmové informace

Le Grain de sable csfd

Le Grain de sable

Info
Francie - Portugalsko - Západní Německo - Itálie, 1964, 105 min
Žánr
Drama
Režie
Pierre Kast
Hrají
Lilli PalmerPierre BrasseurPaul HubschmidLaurent TerzieffGuido AlbertiSylva KoscinaJosé Fonseca e CostaAntoine DuhamelClara D'OvarSerge Nadaudvíce

Popis filmu Le Grain de sable 1964

Bohatý magnát Coppoles zahyne při záhadném výbuchu letadla; na jeho pozici se snaží dostat bývalý obchodní partner Georges, o své místo se ale hlásí také mladý turecký finančník Alain a jeho partnerka Anna Maria. Ta je nejen bývalou Coppolesovou milenkou, ale také Georgesovou někdejší manželkou. Do případu vstupuje jako vyšetřovatel mladý diplomat Laurent, který zjišťuje, že Georges a Alain reprezentují zájmové skupiny z Východu a Západu, složité konspirace vyústí do několika vražd, z nichž je obviněna Anna Maria. Film Zrnko písku (Le grain de sable) natočil francouzský režisér Pierre Kast, jehož tvorba sice nepřesahovala dobový průměr, sem se mu nicméně podařilo angažovat hvězdné herecké obsazení v čele s americkou herečkou Lilli Palmer (Anna Maria) následovanou dobově populárním Laurentem Terzieffem (Laurent) nebo tehdy slavnou krasavicí Sylvou Koscinou, dalším magnetem měl být předválečný milovník Pierre Brasseur jako Georges. Film měl premiéru 12. května 1965, v prvním týdnu dosáhl sice první příčky v návštěvnosti kin, v celofrancouzském srovnání za rok 1965 ale dosáhl jen velmi průměrného výsledku. (argenson)



Aktualizace: 2023-11-6
Reklama:

Le Grain de sable ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Le Grain de sable online
2




Vyzkoušejte: