Filmové informace

Quatermass and the Pit csfd

Quatermass and the Pit

seriál

Info
Velká Británie, (1958–1959), 3 h 27 min (Minutáž: 31–37 min)
Žánr
Drama - Sci-Fi - Horor - Thriller
Režie
Rudolph Cartier
Hrají
André MorellCec LinderAnthony BushellJohn StrattonChristine FinnMichael RipperPatrick ConnorSydney BromleyJohn BarrettLee RichardsonHarold Goodwin

Popis seriálu Quatermass and the Pit 1958

Během stavebních prací je dělníky nalezena část lebky, jejíž možné stáří odhadne paleontolog Dr. Matthew Roney až na 5 miliónů let. Po dalším hledání jsou nalezeny jiné části ostatků a následná rekonstrukce vyjeví podobu vzrůstem menší, lidem podobného tvora. Další z nálezů již ovšem tak radostný není, je odkryta část předmětu, který připomíná bombu z druhé světové války, a tak Dr. Matthew Roney požádá o pomoc svého přítele, profesora Bernarda Quatermasse. Ten, zaměstnán v British Experimental Rocket Group, se v té době nepohodne se svými kolegy a tak společně s kolonelem Jamesem Breenem, který je mu přidělen jako nový spolupracovník, rád pomůže s odkrýváním údajné bomby. Testy ukáží, že neznámý objekt je vyroben z materiálu, který lidstvo nezná, je radioaktivní a pravděpodobně leží v zemi podobně dlouho jako okolo nalezené ostatky. Když je objekt odkryt, zjistí vědci, že je skoro celý prázdný, jen na jedné z vnitřních stěn má vyrytý starodávný znak. Při zkoumání vnitřku dojde k zvláštní nehodě, po níž jeden z pomáhajících vojáků tvrdí, že viděl stěnou projít divné stvoření. Celá záhada je umocněna po výslechu starousedlíků, podle nichž zde v domech docházelo od pradávna ke zjevování duchů. 6-ti dílný seriál z produkce BBC. (pepua)


Související filmy

The HalfmenThe Quatermass ExperimentThe Quatermass ConclusionQuatermassQuatermassPět milionů let k Zemi

Aktualizace: 2023-11-1

Quatermass and the Pit -  - Filmer.cz


Quatermass and the Pit - The Halfmen - Christine Finn  Cec Linder


Quatermass and the Pit - The Ghosts - André Morell  Christine Finn  Cec Linder


Quatermass and the Pit - Imps and Demons - Cec Linder  Christine Finn

Quatermass and the Pit ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Quatermass and the Pit online
10




Vyzkoušejte: