Martina Adamcová 58 let


Herečka a moderátorka se narodila 22. dubna 1966 v Ostravě, Československo. Martina Adamcová vystřídala různá zaměstnání, byla učitelkou herectví na Lidové škole umění, překládala nebo jezdila s turisty jako průvodkyně.

Před kamerou se Martina Adamcová jako herečka objevila nejprve v pohádce O KOUZELNÉ ŠIŠCE (1989). Hereckou kariéru odstartovala v porevolučním Olmerově retrosnímku TANKOVÝ PRAPOR (1991), v němž si zahrála svůdnou četařku Babinčákovou. Role lehkých ženštin Adamcové poté zůstaly i nadále. Pod režijní taktovkou Víta Olmera tak byla prostitutkou Zrzkou v kriminálním thrilleru NAHOTA NA PRODEJ (1993) nebo Ájou Machovou, spolumajitelkou luxusního nevěstince v dvojdílném filmu PLAYGIRSL (1995). Pod vedením Juraje Herze jsme Adamcovou viděli v PASÁŽI (1996) nebo v divácky oblíbeném seriálu ČERNÍ BARONI (2004) podle knih Miloslava Švandrlíka o útvarech naší armády zvaných PTP.

V současnosti žije v Montrealu v Kanadě, kde se provdala a pokračuje v umělecké činnosti jako herečka a nově producentka pod hlavičkou její vlastní společnosti Cova. V televizním thrilleru americké produkce PERFEKTNÍ ASISTENTKA (2008) hrála postavu Neanu Dobru se sympatickým hercem Chrisem Potterem a v roce 2011 se objeví v kanadském romantickém filmu FRENCH KISS.


22.4.1966
Ostrava, Československo
Martina Adamcová csfd

My Wacko ParentsDědictví pod psaThe Perfect KissMuzzikantiLehká jako dechFrench KissWho Is Simon Miller?Perfektní asistentkaWorld of TroublePasážPlaygirlsPlaygirls IINahota na prodejMaigretův první případTankový praporO těch Martinových dudáchO kouzelné šišceČerní baroniSirényHeřmánciPřísahám a slibujiMalé dějiny jedné rodiny13. komnataCož takhle dát si VIP?Česká 30Polka festivalHry bez hranicTrick and Cheat


Aktualizace osobnostního profilu Martina Adamcová: 5.11. 2023 03:00