Simona Marchini 82 let


19. prosince 1941, byl v italských vodách potopen britský křižník HMS Neptune, z jehož posádky 762 mužů, přežil pouze jediný. V tento den se však v Itálii staly i radostnější momenty, mezi které patří narození dcery Simony do rodiny podnikatele Marchini. Simona Marchini se stala úspěšnou herečkou, televizní moderátorkou a hlavně je velkým odborníkem opery.

První návrh na hereckou příležitost dostala Simona od Elia Petri, když jí bylo šestnáct let, ale její otec byl proti. Druhá příležitost přišla v roce 1972, kdy již měla dceru Robertu. Návrh dostala od Marca Ferreriho pro natáčení filmu s Catherine Geneuve a Marcellem Mastroiannim LA CAGNA (LIZA). Několik dní před natáčením, byla Simona sražena autem a vše přišlo vniveč.

V šedesátých letech se Simona vdala za přítele z dětství Roberta Paolopoliho. Ten pochází z Kalábrie. Společně mají dceru Robertu Paolopoli. Simona je dnes již dávno babičkou a další z rodu Paolopoli nese jméno Gabriele. Manželství Simony a Roberta dlouho nevydrželo. Alvaro Marchini byl v letech 1969–1971 předsedou slavného fotbalového klubu A.S. Řím a zde se Simona seznámila s tehdejším kapitánem tohoto týmu Francem "Ciccio" Cordovou (*21.6.1944). Jejich manželství trvalo od roku 1970 do roku 1980. Po druhém rozvodu, kdy se „dávala" psychicky dohromady, jí kabaretiér Don Lurio seznámil s režisérem Romolo Sienou, který jí dal roli Iside Martufoni v televizním komediálním varieté A TUTTO GAG (1980). To byl pro Simonu první profesionální úspěch. Zde se její život změnil a všiml si jí zde také Renzo Arbore, v jehož pořadu QUELLI DELLA NOTTE (1985), dosáhla šest let po debutu velké popularity. Vystupovala zde jako telefonistka.

Mezitím si zahrála v několika komediích. Jako Signora Pastrocchi v komedii I CARABBINIERI (1981), v roli Marie v komedii I MIRACOLONI (1981) a roku 1983 v komedii Sergia Martina, ACAPULCO, PRIMA SPIAGGIA...A SINISTRA, měla roli Deborah. Komediální role jí seděly, a tak přišly další jako Carolina v SEPARATI IN CASA (1986) nebo Giovanna ve SPOSI (1988). Simonu to táhlo stále více k divadlu a zejména k její oblíbené hudbě. I když tím byla známá, přesto jí v roce 1988 překvapila nabídka na divadelní režii Pucciniho opery. Dnes jsou již divadlo, hudba a Simona nerozlučně spjati.


19.12.1941
Řím, Lazio, Itálie
Simona Marchini csfd

Notti magicheUna Nobile CausaUna coppia modelloUna donna per la vitaLa scomparsa di PatòDr. ClownHerečkyMa chi l'avrebbe mai detto...Voce del verbo amoreRagazze di Miss Italia, LeAbbiamo solo fatto l'amoreLa Strategia della MascheraCresceranno i carciofi a MimongoL'Élixir d'amourSposiSeparati in casaAcapulco, prima spiaggia... a sinistraI carabbinieriMiracoloni, IDon MatteoCamera CaféCuccioliUn medico in famigliaMamma per casoVášněProffimamente non stopMaurizio Costanzo Show


Aktualizace osobnostního profilu Simona Marchini: 4.4. 2024 03:13