Gegia 64 let


Francesca Carmela Assunta Antonaci je italská zpěvačka, herečka a televizní moderátorka, známá pod pseudonymem Gegia. Narodila se 16.7.1959 v Galatině na jihu Itálie, v provincii Lecce. V kariéře se objevila asi v deseti filmech v osmdesátých letech minulého století. Kromě filmu, se v osmdesátých letech prosadila také jako zpěvačka, když vydala šest singlů a roku 1988 a 1992 jí vyšla celá alba (Gegiaclown – 1988, E... canto anch'io – 1992). Od devadesátých let po současnost, se jako herečka objevuje v tvorbě televizní a co se týká role moderátorky, tak tam je „jako doma" od počátku kariéry, dodnes.

Jako herečka začínala v malé divadelní společnosti a jako zpěvačka a tanečnice se v té době objevila v několika televizních pořadech. Krásná a sexy Gegia se poprvé objevila v televizním pořadu BINGOOO (1979), který se dá považovat za debut. Roku 1981 se již výrazněji prosadila v pořadu SOTTO LE STELLE, kde si jí poprvé všiml autor Giancarlo Magalli. Ten dal Gegiu dohromady s Francem Bracardim a jejich gag udělal Gegiu populární. V roce 2011 se Gegia představila v pořadu I FATTI VOSTRI, který je pod vedením Giancarla Magalliho, považován za jeden z nejdéle běžících televizních programů v italské televizi. Mezitím se Gegia úspěšně představila téměř ve dvaceti pořadech jako, ILLUSIONE (1982), AVANSPETTACOLO (1992), AVANTI TUTTI (2008) a v dalších. Zejména polovina osmdesátých let, kdy Gegia vystupuje jako nemotorná „anti-diva" s jižanským přízvukem a paroduje známé „subrety" jí přináší úspěch (GRAND HOTEL – 1984, PORTO MATTO – 1987-1988). Gegia také uváděla některé dětské programy, jako například  BIG (1988-1990).

V roce 2005 se Gegia účastnila reality show RITORNO AL PRESENTE.  V této show zvítězila před herečkami jako Sandra Milo či Marina Suma. Tento pořad, kterým provázel Carlo Conti, měl ale malý úspěch, a to natolik, že byl předčasně ukončen. V roce 2006 byla součástí pořadu RADIO G.R.E.M., což bylo dvacet situačních komedií v anglickém jazyce. Od roku 2008 uvádí program televizní zábavy AVANTTI TUTTI, který je vysílán v pátek večer živě. Roku 2010 se opět objevuje na stanici RAI, a to pořadu L' ISOLA E POI....

Ve filmu debutovala Gegia v roce 1979, když si hned zahrála nahá, v erotickém filmu Alda Grimaldiho AMANTI MIEI (MOJI MILENCI). V roce 1981 hrála v roli Marty, v komedii I MIRACOLONI. Pak již přišly komedie, díky kterým je dnes nejvíce známá. S Budem Spencerem, hrála jako Sussana v komedii BOMBER (1982), v dalším roce dostala roli Cinzie v komedie Alberta Sordiho Il TASSINARO (TAXIKÁŘ). Rok 1983 znamenal ještě roli Mirandy, pod taktovkou Sergia Martina, v komedii ACAPULCO, PRIMA SPIAGGIA....A SINISTRA a pod stejným režisérem v obklopení komediálních hvězd (Banfi, Montagnani, Vukotic) hrála Gegia jako pokojská ve snímku OCCHIO, MALOCCHIO, PREZZEMOLO E FINOCCHIO. Se Sergiem Martinem se setkala Gegia i během natáčení v televizi a to například u komedie PROVARE PER CREDERE (1987).


16.7.1959
Galatina, Itálie
Gegia csfd

Percoco - Il primo mostro d'ItaliaIl mondo è meravigliosoLunga lunga lunga notte d'amore, UnaInaffidabili, GliProvare per credereFerragosto O.K.Volpi della notte, LeAcapulco, prima spiaggia... a sinistraOko, uhrančivý pohled, petržel a fenyklSe tutto va bene siamo rovinatiTaxikářŠampaňské v rájiBomberLa sai l'ultima sui matti?Miracoloni, IIl Santone - #lepiùbellefrasidioscioRitoccàtiProvaci ancora prof!Il giudice MastrangeloDiritto di difesaDon MatteoValeria medico legaleNon lasciamoci piùI misteri di Cascina VianelloLinda e il brigadiereProfessione vacanze


Aktualizace osobnostního profilu Gegia: 19.3. 2024 22:52