Carla Juri 39 let


V roce 2012 převzala švýcarská herečka Carla Juri již podruhé za sebou významnou švýcarskou filmovou cenu Quartz. Zatímco v roce 2011 byla oceněna za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli ve svém prvním filmu uvedeném v kinodistribuci 180° (r. Cihan Inan), o rok později již cenu získala za roli hlavní ve snímku Dällebach Kari (r. Xavier Koller). V roce 2013 se pak na německém Berlinále stala držitelkou proslulé ceny SHOOTING STAR pro nejlepší mladé evropské herce.

Role ve snímku Vlhká místa je její první hlavní rolí v německém celovečerním filmu. V říjnu roku 2013 se rovněž objeví v tragikomedii Frauke Finsterwalderové Finsterworld natočené podle scénáře Christiana Krachta.


2.1.1985
Locarno, Švýcarsko
Carla Juri csfd

Walking to ParisBloodAmuletZa pět dvanáctIntrigo - In Liebe AgnesJak Hitler ukradl růžového králíčkaBlade Runner 2049BrimstoneMorris z AmerikyPaulaFossilFinsterworldLovely LouiseVlhká místaJumpNěkdo jako já180° – Tvůj svět je náhle vzhůru nohamaNemocniční pirátiKriminalistaNa krok od nebeHo sposato uno sbirro


Aktualizace osobnostního profilu Carla Juri: 25.4. 2024 10:38