Sinéad Cusack 76 let


"Herectvím se bojácná a plachá osoba mstí světu."

Její první hrané role se konaly v dublinském Abbey Theatre. V roce 1970 vystupovala v hlavní roli s Peterem Sellersem ve filmu HOFFMAN. V roce 1975 se přestěhovala do Londýna a připojila se k Royal Shakespeare Company. Roku 1984 debutovala na Broadwayi. Objevila se ve filmové adaptaci novely Grahama Swifta Waterland. Její nejlepší jevištní rolí je postava Mai O'Hara ve hře Our Lady of Sligo, se kterou vystupovala v Irsku, na Broadwayi a v Národním divadle v Británii. Roku 2004 natočila paní Thorntonovou v minisérii BBC NORTH AND SOUTH a o dva roky později film V FOR VENDETTA.

Jejím manželem je herec Jeremy Irons, kterého si vzala roku 1978, mají spolu dva syny Sama a Maxe. Před tím, než se vzali, porodila Sinéad roku 1968 syna, kterého dala k adopci. Bylo odhaleno, že oním synem je irský politik Richard Boyd Barrett. Vídají se spolu a mají hezký vztah matky a syna. Sinéad je patronka skupiny vedoucí kampaně pro lidská práva a demokracii v Barmě "Burma Campaign UK".


18.2.1948
Dalkey, Irsko
Sinéad Cusack csfd

E.A. Poe: Podivný experimentZa vlast a královnuMořeHněv TitánůTrhlinyA Room with a ViewVýchodní příslibyNa hřbetě keltského tygraDadV jako VendetaZvláštní příběh Sherlocka Holmese a Arthura Conana DoylaHrad bude můjDreamFrench & Saunders LiveMoje matka FrankV moci snůSynovecFood for RavensJak si usteleš...MiradSvůdná krásaOdhaleníBetonová zahradaSpoutaná láskaŠpatné chováníTales from HollywoodVodní zeměGod on the RocksHen House, TheVenus PeterRocket GibraltarCyrano z BergeracuVečer tříkrálovýBlack Knight, TheDvojčataLove's Labour's LostDublinské vraždyThe Eyes Have ItRevengeHoffmanThe Ballad of Tam LinThe Dolly SceneAlfréd VelikýDavid CopperfieldMiminoNorth Sea ConnectionMatkaOtecSynMarcellaJekyll a Hyde


Aktualizace osobnostního profilu Sinéad Cusack: 5.11. 2023 11:08