Fiorella Mari 95 let


Herečka Fiorella Mari byla jednou z mnoha krásek italského filmu, jejichž sláva se odehrávala jen v krátkém období padesátých let 20. století. Narodila se sice v Brazílii, ale pocházela z rodiny italského původu (otec byl lékařem), její vlastní jméno bylo Fiorella Colpi. Po druhé světové válce se s rodiči vrátila do Itálie, krátce poté se pak provdala za Američana Jesse Maxwella. Brzy se s ním sice rozvedla, příjmení Maxwell nicméně použila jako herečka v několika filmech.

Kromě filmu našla Fiorella Mari uplatnění i v divadle, ještě více prostoru dostala v televizi, kde byla nejen herečkou, ale i moderátorkou, v roce 1957 ostatně moderovala i mezinárodní soutěž písní v San Remu. Možnost prokázat širší herecký rejstřík dostala v Monicelliho filmu OTCOVÉ A SYNOVÉ (Padri e figli, 1957), v němž vytvořila manželský pár s Marcellem Mastroiannim. Mezitím ale odehrála velké role i v dalších dávno zapomenutých filmech.

Koncem padesátých let Fiorella Mari svou kariéru ukončila a odešla do soukromí. Její herecká práce před kamerou zahrnuje šestnáct filmů a dva televizní seriály.


21.6.1928
São Paulo, Brazílie
Fiorella Mari csfd

I misteri della giungla neraDue selvaggi a corteCapitan FracassaMorte viene dallo spazio, LaBelle dell'aria, LeOtcové a synovéCanzone proibitaMiliardari, ISpadaccino misterioso, LoDestinazione PiovaroloJsme muži nebo desátníci?Prezzo della gloria, IlIl figlio dell'uomoLa Reine MargotVendetta dei Tughs, LaÚsvit pirátů


Aktualizace osobnostního profilu Fiorella Mari: 7.11. 2023 03:20