Rosemary Dexter (1944 - 2010)


Italská herečka Rosemary Dexter měla anglický původ a narodila se na konci druhé světové války v Pákistánu, který tehdy ještě patřil do britské koloniální říše. Koncem padesátých let přijela do Itálie s rozhodnutím stát se herečkou, trvalo jí to ale několik let. První roli dostala ve sci-fi komedii OMICRON (1963), vzápětí hrála titulní postavu v adaptaci slavné Shakespearovy hry ROMEO A JULIE (Giulietta e Romeo, 1964) v režii Riccarda Fredy.

Méně významné role hrála ještě v sedmdesátých letech, naši diváci ji mohli zaznamenat ve slavné komedii Luigi Comenciniho BOŽE MŮJ, JAK HLUBOKO JSEM KLESLA (Mio Dio come sono caduta in basso!, 1974). V téže době se ale stáhla do soukromí a na další práci před kamerou rezignovala. Později přijala pohostinství svých přátel z rodiny Vanni a obývala jejich dům v městečku Recanati na jadranském pobřeží. Poslední léta žila zcela sama a bojovala s vážnou nemocí. Zemřela počátkem září 2010 ve věku 66 let, vzhledem k osamělému životu bylo její tělo nalezeno až po několika dnech. V italské kinematografii po ní zůstala stopa v podobě 30 natočených filmů.


19.7.1944
Kvéta, Britská Indie (nyní Pákistán)
8.9.2010
Recanati, Itálie
Rosemary Dexter csfd

Povero CristoBože, jak hluboko jsem klesla!CateneL'ultimo uomo di SaraLa MinorenneLa Folie AlmayerSette ore di violenza per una soluzione imprevistaFigli chiedono perché, IL'occhio nel labirintoLui per leiCometogetherMazzabubù... quante corna stanno quaggiù?I Quattro del pater nosterMarquis de Sade: JustineVendetta for the SaintViolenza al soleBoty svatého PetraHouse of CardsIl sesso degli angeliDesperado, ElGente d'onorePer amore... per magia...Un uomo a metàAltissima pressioneCasanova '70Pro pár dolarů navícDesideri d'estateOltraggio al pudorePán ze společnostiRomeo e GiuliettaOmicron


Aktualizace osobnostního profilu Rosemary Dexter: 4.3. 2024 08:34