David F. Sandberg 43 let


David F. Sandberg je spisovatel, režisér a animátor. Zahrál si však párkrát i se svojí manželkou Lottou Losten ve svých krátkometrážních hororových filmech, kterými se zviditelnil prostřednictvím youtube.

Při vytváření krátkých filmů, které posléze představoval na filmových festivalech, se zapojil do místního filmového centra nazývaného Film i Jönköpings län (2004 až 2009), které založil filmový komisař Svante Rosberg. Tam začal pracovat na různých projektech, až roku 2006 šel se svojí kůží na trh a na youtube publikovat svůj pětiminutový animovaný film För Barnen, který však kvůli animovanému údu muže a jezení mozku člověka byl smazán kvůli nevhodnému obsahu. Přesto tento krátký snímek měl obrovský divácký ohlas a povzbuzen prvním úspěchem vytvořil hned další sedmiminutový animovaný film s názvem Vad Tyst Det Blev, který byl okamžitě zhlédnut víc než dvěma miliony uživateli youtube a získal ocenění za nejlepší film, nejlepší scénář, nejlepší hudbu a diváckou cenu na The November Film Festival.

Nebylo to však poprvé, co vyhrál cenu na tomto Festivalu, už v roce 2005 získal ocenění za nejlepší zvuk a nejlepší film za snímek Brevet. Po takovém úspěchu ho začaly kontaktovat společnosti a nabízely mu práci na pozici animátora, což mu už v roce 2006 dopomohlo k vytvoření jeho vlastní společnosti zabývající se reklamami a krátkými animacemi pro různé klienty. (2007: reklama Kondomexperten, 2008: TV animace Three Films about Grief; 2008-2009: dva dokumenty Center against racism; 2010-2013: animované reklamy a instruktážní videa Diasend; 2010-2013: Pinigt – animovaná webová show, která učí mladé lidi všechno o sexuální ochraně). Jeho první práce byla animátorský poradce v televizní show Myggan na švédském kanálu Channel 5.

Jak sám říká, rozšíření jeho krátkých filmů po celé Skandinávii mu přineslo největší štěstí – potkal dívku, se kterou začal randit ve svých 11 letech, Lottu Losten, a kterou si vzal za ženu v roce 2013, a kterou obsazuje do hlavních rolí svých hororových krátkých filmů. V mezidobí let 2006 až 2009, během spolupráce s Film i Jönköpings län, pracoval na několika dokumentech a reklamách pro The Swedish Inheritance Fund v Arvsfonden, kde každý rok dokumentoval některé jejich nejúspěšnější projekty. Jeho poslední spolupráce s Jönköpings, ještě než jeho mentor Svante Rosberg odešel do důchodu, byla na Animera = Göra Livlig, dokumentu o tom, jaký pozitivní dopad můžou mít animace na seniory. Dokument později zakoupila a odvysílala švédská televize SVT.


21.1.1981
Jönköping, Jönköpings län, Švédsko
David F. Sandberg csfd

BelowShazam! Hněv bohůShazam!Annabelle 2: Zrození zlaZhasni a zemřešLadyboyCam Closer IINot Alone in HereShadowedCloset SpaceAttic PanicCofferNot So FastPicturedSee You SoonWallaceCam CloserLights OutDC Spotlight: ShazamThe Magical World of Shazam!


Aktualizace osobnostního profilu David F. Sandberg: 31.10. 2023 05:26