Diane Kruger 47 let


„Být ve filmech neznamená být krásná.“

Na první pohled ji charakterizují dlouhé, špinavě blond vlasy, ostřejší rysy a pichlavé oči. Vyčesané vlasy jí stále dodávají na vzezření útlé baletky. Wolfgangu Petersenovi se dokonce zdála příliš hubená pro roli Heleny Trojské, takže ji donutil přibrat sedm kilo – nicméně po natáčení Diane zase zhubla na svoji váhu a vypadá perfektně. Není tedy divu, že si nepříliš známé herečky všimli čtenáři magazínu People a zařadili ji mezi 50 nejkrásnějších lidí světa (2004). Navíc nebývá pravidlem, aby měla každá krásná žena, třeba i modelka smysl pro módu, naštěstí Kruger chodí téměř vždy dokonale upravená a v šatech, které dávají vyniknout její štíhlé postavě. Dokonce má jasno v tom, že pro zvláštní příležitosti volí značky Balenciaga, Chanel a Louis Vuitton.

Diane se sice narodila v německém městečku Algermissen, ale coby mladá talentovaná baletka dostala stipendium na prestižní škole při londýnském Královském baletu, což pro ni bylo téměř vysvobozením. V jejím bydlišti totiž existovala pouze chlapecká škola a v prvním roce, kdy do ní zařadili i tři místní dívky včetně baletky Diane, tam chodilo 23 kluků, kteří se jí posmívali. V Londýně byla šťastná, ale její nadějnou taneční kariéru překazilo vážné zranění. Zanedlouho však bylo jasné, že úspěch na ni čekal někde jinde. Baletní průprava a zkušenosti s modelingem se ukázaly jako dobrý start pro hereckou kariéru mnoha hvězd (Audrey Hepburn, Michèle Mercier, Brigitte Bardot atd.) a další z nich je bezpochyby Diane Kruger. Přestože měří pouhých 170 cm, dostala se už v patnácti do finále velké modelingové soutěže Elite Model Look a díky tomu se brzy stala jednou z nejvyhledávanějších modelek. Nejdříve byla hvězdou doma v Německu a zanedlouho se přestěhovala do Paříže, kde patřila k největším hvězdám přehlídkových mol poloviny devadesátých let. Dobře si však uvědomovala, že být jen modelkou znamená krátký život a uvažovala co dál.

„Krása jistě otevírá dveře, ale byla bych ubožačka, kdybych si myslela, že to je jediné, co mám.“


15.7.1976
Algermissen, Niedersachsen, Západní Německo
Diane Kruger csfd

Saint-ExThe ShroudsButterfly in the TypewriterJoikaVisionsFirst LoveKód 355MarloweOut of the BlueAgentka v utajeníJeremiah Terminator LeRoyVítejte v MarwenuOdnikudVše, co nás oddělujeInfiltrátorMarylandOtcové a dcerySkyThe Better AngelsHostitelKluci a Guillaume, ke stolu!Sbohem, královnoSkvělý plánNeznámýSpeciální jednotkaNádechPieds nus sur les limacesFrajeřiHanebný panchartiKrycí jméno: FarewellPan NikdoNevinnáDoba temnaLovci pokladů: Kniha tajemstvíLovci stínůSbohem, BafanoTygrova brigádaVe stínu BeethovenaFrankieŠťastné a VeseléLovci pokladůMiluj mě, prosímNarkoTrojaKontraNa plný plynJak řeknete, paneKlavíristaSwimming with SharksH24 - 24 heures dans la vie d’une femmeBarwy szczęściaThe Bridge


Aktualizace osobnostního profilu Diane Kruger: 1.11. 2023 05:52