Lindsay Lohan 37 let


Lindsay Lohan patří do skupiny herců a hereček, jejichž dosavadní kariéra by se dala shrnout do tří slov: mladá, slavná, na drogách. Její slibně rozjetou kariéru přerušily problémy s alkoholem, drogami a také problémy se zákonem. Dříve vycházející hvězda Disney, dnes známá především kvůli svému divokému a bujarému životu, jako herečka už skoro zapomenutá. Lindsay je přírodní zrzka.

Lindsay začala svojí kariéru už ve třech letech hraním v reklamách pro různé firmy, např. Calvin Klein nebo Pizza Hut. Nicméně na první herecké zkušenosti si musela počkat až do svých deseti let, kdy se objevila v soap opeře Another World. O rok později přišla její první velká role a to hned dokonce dvojrole ve filmu Past na rodiče, kde hrála dvojčata, která se po letech odloučení poprvé setkají. Film získal ohlas u diváků i kritiků, navíc byl finančně úspěšný a otevřel Lindsay dveře do světa stříbrného plátna.

Dalším úspěšným filmem, ve kterém hrála jednu z hlavních rolí, byl film Mezi námi děvčaty z roku 2003, kde si zahrála po boku Jamie Lee Curtis, která hrála její matku a s níž si přes noc vyměnila tělo. O rok později se objevila v komedii Zpověď královny střední školy, v níž navázala na spolupráci s Waltem Disneym. Ta ale byla kritiky negativně hodnocena. Ještě ten samý rok stihla natočit jinou, tentokrát již úspěšnou komedii Protivný sprostý holky. Za roli Cady, která se snaží zapadnout mezi vrstevníky na střední škole, obdržela dvě ceny na MTV Movie Awards 2005. Po mediálním úspěchu obou těchto filmů se o Lindsay více začala zajímat média, hlavně o její soukromý život a o problémy v manželství jejích rodičů.

Ke studiu Disney se vrátila ještě jednou s filmem Můj auťák Brouk, který získal smíšené recenze. V roce 2006 obdržela svoji první nominaci na Zlatou malinu v kategorii Nejhorší herečka za svůj výkon ve filmu Jen trošku štěstí. Poté se Lindsay začala soustředit na více nezávislé filmy, např. Zítra nehrajeme!, kde si zahrála po boku Meryl Streep nebo Bobby, film popisující chvilky před zastřelením amerického prezidenta Roberta F. Kennedyho v roce 1968. Její herecký výkon v tomto filmu byl kritiky pozitivně hodnocen.


2.7.1986
New York City, New York, USA
Lindsay Lohan csfd

Irské přáníProtivný sprostý holkyCursedVánoce na spadnutíAmong the ShadowsLife-Size 2Bling Ring: Jako VIPkyInAPPropriate ComedyScary Movie 5The CanyonsVelká filmová láskaMacheteŠéfe, jsem v tom!Vlastní pravidlaVím, kdo mě zabilZavraždění Johna LennonaAtentát v AmbassadoruFriendly FireJen trošku štěstíPrázdninyThat '70s Show Special: The Final GoodbyeZítra nehrajeme!My Scene - Hvězdy HollywooduMůj auťák BroukProtivný sprostý holkyZpověď královny střední školyMezi námi děvčatyNajděte stopuŽivá panenkaPast na rodičeDevil May CareSimulant2 $ockyKurz sebeovládáníNahoru a dolůGleeOšklivka BettyTatík Hill a spol.Zlatá sedmdesátáMy SceneBetteThe Wonderful World of DisneyAnother WorldU nás ve SpringfielduSkutečný Bling Ring: Okradený HollywoodOsvoboďte Britney Spears


Aktualizace osobnostního profilu Lindsay Lohan: 17.3. 2024 12:15