Eva Vejmělková 55 let


V roce 1985 došlo k osudovému setkání, které zcela ovlivnilo profesní a hlavně soukromý život tehdy 16leté Evy, studentky ostravské herecké konzervatoře a rodačky z nedaleké Karviné. Byla oslovena slovenským režisérem Dušanem Rapošem, v té době dvojnásobně starším, zda by chtěla ztvárnit hlavní roli v nově připravovaném filmu FONTÁNA PRE ZUZANU. Tímto momentem nejenže odstartovala svou hereckou kariéru, ale mezi mladou herečkou a režisérem vzniká láska na první pohled. Od té doby jsou jejich životní, ale i pracovní, cesty spjaty.

Kromě herectví vystudovala i psychologii na Univerzitě Palackého v Olomouci. Tvrdí, že dobrý herec musí být tak trochu psycholog, aby se mohl snadněji vžít do charakteru postavy, kterou má ztvárnit. Nějaký čas se také věnovala práci s drogově závislými. Tato zkušenost jí určitě pomohla v psychologickém dramatu ze života drogově závislých lidí SUZANNE, kde byla její hlavní role vysoce hodnocena zahraniční kritikou. Příběh má i dnes velkou odezvu u samotných narkomanů, kterým je film pouštěn jako memento v psychiatrické léčebně v Bohnicích v rámci léčby.

Až v roce 2000 si vzala muže svého života, Dušana Rapoše, a to přímo v Las Vegas. A nebyla to jen tak nějaká svatba. Měla rudé svatební šaty a oddával ji imitátor Elvise Presleyho ve slavné Graceland Wedding Chapel. Ve městě kasin i počali jejich první dceru Taru. Eva už v té době věděla, že se už herectví věnovat nehodlá, jelikož mateřství odkládala hodně dlouho. Prohlásila, že dobrá máma je určitě víc než vystresovaná a frustrovaná stárnoucí herečka. Pobývali všichni dlouhou dobu v zahraničí,kde měl její manžel pracovní povinnosti a to až do roku 2004, kdy se narodila druhá dcera Rita. V současné době si užívá rodinného života v Havířově, kde mají společný dům s její sestrou a rodinou. Společně tvoří nerozlučnou komunitu, kde se všichni milují a chrání před okolním světem.

A touto „rolí matky“ se Evě splnil životní sen...


4.3.1969
Karviná, Československo
Eva Vejmělková csfd

Ženská pomstaKluci z horMuzzikantiFontána pro Zuzanu 3Dračí srdceSuzanneZázračná láskaBludištěFontána pre Zuzanu 2Konec básníků v ČecháchVeraKačenka a strašidlaKačenka a zase ta strašidlaSvětlo láskyJohnO Janovi a podivuhodném příteliVzpomínka na břehu mořeKrásná GalatheaZpráva o jednom soubojiČarodějův učeňDobří holubi se vracejíPenelopyVzestup po šikmé plošeJak básníkům chutná životPaví pírkoHolčičí kapelaMiklós AkliFontána pro ZuzanuHans - Chlapec v NěmeckuKára plná bolestiNěkolik životůTvář za oknemZastihla mě nocModrá hodinaPanelákRodinné tajomstváKačenka a strašidlaDidoChlapci a chlapiOstrov jistotyLogaritmus láskyPopStorySamiO princezně, která nesměla na slunceVIP zprávyProminentiTOP STAR magazín


Aktualizace osobnostního profilu Eva Vejmělková: 12.12. 2023 05:32