Beth B 69 let


Beth B je americká režisérka, scenáristka a producentka. V 70. a 80.letech patřila se svým manželem Scottem B mezi nejznámější představitele No wave tvůrce.

Brzy se staly nejvýznamnějšími průkopníky punkové bohémie nazývané No Wave, která se zabývala otázkami simulace typickými pro postmodernismus. Jejich 6 snímků natočených mezi roky 1978–1981 zobrazovaly teroristickou politiku, posedlost, mučení, sexuální dominanci, podřízenost, a to vše okořeněné punkrockovou hudbou. Do svých nezávislých snímků obsadili např. slavnou punkovou feministku Lydii Lunch, nebo zpěváka Henryho Rollinse. Nízkorozpočtové promítačky probíhaly ve slavných hudebních klubech Mudd Club, nebo v Max's Kansas City.

Během 80. let se manželská dvojice umělecky rozdělila a pokračovala sólo. Scott si vedl úspěšně a získal řadu ocenění, stejně tak Beth, která zaujala černou komedií Spása! (1987) s Viggem Mortensenem a poté následovala řada krátkometrážních snímků. Beth B byla členem dramatické poroty na filmovém festivalu Sundance i Torontu v roce 1992 a v roce 1993 získala nominaci na hlavní cenu Zlatého Leoparda za režii snímku Two Small Bodies (1993) na Locarno International Film Festival.

V roce 2013 získala nominace za Nejlepší dokumentární snímek Exposed (2013) na Berlin International Film Festival a na americkém DOC NYC. Její filmy a umělecká díla byly předmětem několika knih a dalších dokumentů, včetně filmu. Její série fotografických portrétů vagín vyvolala v Deitch Projects senzaci a vyústila v publikaci knihy jejích fotografií s názvem Portréty. Výstava v Hayward Gallery v Londýně v Hysterii se zabývala cenzurou ženské sexuality.


14.4.1955
New York City, New York, USA
Beth B csfd

Visiting DesireTwo Small BodiesSalvation!: Have You Said Your Prayers Today?VortexThe OffendersThe Trap DoorLydia Lunch – Válka nikdy neskončilaCall Her ApplebroogExposedNerve.com: Vše o sexuBreathe In, Breathe OutVoices UnheardHigh Heel NightsStigmataUnder Lock and KeyDominatrix - The Dominatrix Sleeps TonightVoyeurHysteriaOut of Sight, Out of MindAmnesiaThanatopsisBelladonnaBlack BoxLetters to DadG ManDeadly Art of Survival, The


Aktualizace osobnostního profilu Beth B: 30.3. 2024 22:16