Lupita Nyong'o 41 let


Herečka a režisérka Lupita Amondi Nyong'o se narodila 1. března 1983 v Mexico City v době tříletého pracovního pobytu jejích rodičů původem z Keni a získala tak automaticky dvojí občanství. Tradicí etnika Luo je pojmenovat dítě podle událostí dne, její jméno je zdrobnělinou Guadalupe. Vyrůstala především v Keni jako druhá ze šesti dětí. Umělecká rodina ji předurčila k divadelní dráze, v Nairobi debutovala jako Julie v inscenaci Romeo a Julie. Další inspiraci pro ni znamenaly herecké výkony Whoopi Goldberg a Oprah Winfrey v dramatu Purpurová barva. Zásluhou vlivného otce senátora se v šestnácti letech do Mexika vrátila učit se španělsky. Přes praktickou zkušenost s asistencí produkce na několika projektech se dostala na dramatickou fakultu Univerzity v Yale. V rámci studia se objevila v několika klasických divadelních představeních a za své vynikající schopnosti byla oceněna v průběhu školního roku 2011-2012.

Drobná ebenová herečka má sice slibně nastartovanou kariéru, ale předtím dlouho váhala vejít do velkého světa filmu. Neviděla se ani krásnou ani zajímavou, navíc ji mnozí odrazovali od možnosti úspěšně prorazit. Hodně jí v rozhodnutí pomohl vzor súdánské supermodelky Alek Wek, která změnila všeobecná dosud platná měřítka krásy. Lupita chce jít podobně v jejích stopách pomoci dětem černé pleti a inspirace nové generaci černošských hereček. Hovoří plynně anglicky, španělsky, svahilsky a rodným jazykem Luo. Mimo natáčení se angažuje na poli modelingu, na podzim 2013 se ocitla na seznamu nejlépe oblékaných celebrit, stala se tváří několika jarních módních kampaní. Snad jí nadšení konat dobro a být užitečná pro další lidi vydrží i přes enormní zájem médií a showbyznysu ještě dlouhý čas. Herečka momentálně žije v Brooklynu.


1.3.1983
Mexico City, Mexiko
Lupita Nyong'o csfd

Tiché místo: První denBlack Panther: Wakanda nechť žijeKód 355Black Is KingLittle MonstersMyStar Wars: Vzestup SkywalkeraBlack PantherStar Wars: Poslední z JediůKniha džunglíKrálovna z KatweStar Wars: Síla se probouzíNON-STOP12 let v řetězechBig MouthLidské zdrojeSuper SemaAmericanahShugaMarvel Studios: AssembledKdo jsi, Charlie Browne?SerengetiWarrior Women with Lupita Nyong'oMy Africa13thILM: The Visual Magic of 'The Force Awakens'Secrets of the Force Awakens: A Cinematic JourneyUnfiltered with Renee YoungBeyoncé, Blue Ivy, SAINt JHN, WizKid: Brown Skin GirlStar Wars: Síly osuduOscar 2022Uvedení do Rock-and-rollové síně slávy 202126th Annual Screen Actors Guild AwardsCelý svět doma, celý svět spoluKnihovnička50th NAACP Image AwardsThe 76th Annual Golden Globe AwardsHollywood InsiderOscar 2018The 24th Annual Screen Actors Guild AwardsThe IMDb ShowThe 70th Annual Tony AwardsBitva playbackůClose Up with the Hollywood ReporterOscar's Red Carpet 2015The 21st Annual Screen Actors Guild AwardsThe 87th Annual Academy Awards


Aktualizace osobnostního profilu Lupita Nyong'o: 1.11. 2023 03:42