R.G. Armstrong (1917 - 2012)


R. G. Armstrong (celým jménem Robert "Bob" Golden Armstrong) se narodil 7. dubna roku 1917 ve městě Birmingham (Alabama, USA). Největší rozkvět jeho kariéry byl v osmdesátých letech, kdy natočil desítky westernů.

Robertova první filmová role byla v roce 1954 ve filmu GARDEN OF EDEN. Lidé si ho pamatují hlavně díky roli v kanadském seriálu FRIDAY THE 13TH, kde ztvárnil roli ďábelského strýce Lewise Vendrediho. Také uvízl v paměti jako generál Philips ve filmu PREDÁTOR.

Robert byl třikrát ženatý - poprvé s Ann Neale, se kterou má čtyři děti. Po rozvodu se provdal za Susan Guthrie, se kterou zůstal až do roku 1976. Jeho hattrick byla Marie Craven, se kterou zůstal až do její smrti v roce 2004. Poté se Robert stáhl ze všech filmových rolí a nadále se věnoval pouze Broadway, dokud neodešel do důchodu. Robert není již příliš známý, kdo ho ovšem pamatuje, pamatuje si Robertovu sympatii.


7.4.1917
Birmingham, Alabama, USA
27.7.2012
R.G. Armstrong csfd

Waking, TheOčistecThe Man in the Iron MaskInvasion of PrivacyRukojmíOdplataŠílený JoeWarlock 2: ArmagedonDick TracyGhetto BlasterŠpinavá válkaIndependenceL.B.J.: První létaNeprůstřelnýPredátorHoříci oceánJocksRed Headed StrangerTa nejlepší létaKukuřičné dětiOsamělý vlk McQuadeHammettNeviditelní jezdciV dosahu bestieNebezpečný mužPronásledování D.B. CooperaRudíZlořečeníBizoni na tahuDear DetectiveFast Charlie... the Moonbeam RiderGood Luck, Miss WyckoffLegenda o zlaté zbraniMuži oceleThe Last Ride of the Dalton GangDevil Dog: The Hound of HellNebe může počkatTexas DetourThe Time MachineAutoPan BiliónThe PackDixie DynamiteKingstonMean Johnny BarrowsZůstaň hladovýMuž v kamiónuZávod s ďáblemManhunterThe Legend of Hillbilly JohnCotterGentle SavageMé jméno je NikdoNa straně zákonaPat Garrett a Billy KidRunning WildHec RamseyJ.W. Coop


Aktualizace osobnostního profilu R.G. Armstrong: 14.2. 2024 21:29