Ronda Rousey 37 let


"Rowdy" Ronda Rousey narozena 1.2.1987 je americká zápasnice, držitelka 4. danu v judu a začínající herečka.

Než se stala profesionálem nastoupila ke třem zápasům v amatérech a v oktagonu se opravdu nezdržovala. Své soupeřky vyřídila všechny technikou armbar již v první minutě a konkrétně časy 23 sekund, 57 sekund a 24 sekund znamenaly působivou vizitku 3 výher v celkovém čase necelých dvou minut. Svět profesionálních MMA zápasů se Rondě otevřel a ona svou šanci naplno využila.

Profesionální debut se nesl ve stejném duchu jako její působení v amatérech a Ronda porazila svou soupeřku Ediane Gomesovou během 25 vteřin znovu na armbar. Velmi podobně dopadly i její další tři soupeřky. Ani jedna nedokázala s Rondou vydržet alespoň minutu a všechny prohrály armbarem. Ronda získávala pověst budoucí šampionky a také dostala příležitost dokázat, že je nejlepší. V dalším zápase se tedy utkala se šampionkou Strikeforce Mieshou Tate o titul. Tate byla jediná, kdo s Rondou vydržel déle než minutu ale i ona podlehla v čase 4:27 prvního kola jak jinak než na armbar a Ronda se tak stala novou šampionkou organizace Strikeforce. Titul následně obhájila opět v první minutě a opět na armbar a po zaniknutí Strikeforce se přesunula do nejlepší MMA organizace světa UFC. Tehdy to byl obrovský úspěch jelikož UFC ženským zápasům nijak nefandila a až díky výkonům Rondy se organizace rozhodla dát ženám šanci. Pokud by zápas propadl znamenalo by to okamžitý konec ženských zápasů v UFC. Vše tak leželo v rukou Rondy Rousey a jejího UFC debutu proti vyzyvatelce Liz Carmouche v hlavním zápase večera na UFC 157. Rousey opět nezklamala a znovu nedovolila soupeřce více než jedno kolo a v čase 4:49 zvítězila na svůj pověstný armbar. Zápas sklidil obrovský ohlas a fanoušci dali jasně najevo, že ženské zápasy do UFC patří. Ronda tak držela úžasný rekord sedmi vítězných zápasů v řadě ukončených v prvním kole technikou armbar. Od té doby stihla další dvě obhajoby titulu kdy se poprvé podívala až do třetího kola než armbarem porazila starou známou Mieshu Tate a následně v prvním kole porazila držitelku stříbrné medaile v zápase z olympijských her Saru McMann. Bylo to poprvé co se v souboji o titul střetly dvě soupeřky s medailí z olympiády. A bylo to také poprvé co Ronda nezvítězila na armbar ale TKO kdy po koleni a následné sérii úderů rozhodčí Herb Dean ukončil zápas. Ronda Rousey tak s rekordem 9-0 zůstává neporaženou šampionkou UFC a možná to je i konec její zářivé kariéry jelikož jí to čím dál silněji táhne ke kariéře herečky a už naznačila, že UFC nejspíše přesune na vedlejší kolej.

Ronda Rousey tedy hodlá po vzoru další býválé skvělé MMA zápasnice Giny Carano uspět na filmovém plátně a dokonce si zahraje i ve stejné filmové sérii jako Gina. Uvidíme jí totiž v již sedmém pokračování kultovní série Rychle a zběsile v roce 2015. Ještě předtím budeme mít možnost Rondu vidět letos v jejím hereckém debutu - dalším dle všech předpokladů trháku Expendables 3. Ronda si tedy svůj sen být největší ženskou akční hvězdou současnosti možná již brzy splní.


1.2.1987
Riverside County, California, USA
Ronda Rousey csfd

Charlieho andílci22. míleRychle a zběsile 7Vincentův světExpendables: Postradatelní 3Záchranáři L. A.Mrtvý bodAngleDemetrious Johnson: The Man the UFC ErasedOčima mého otce: Příběh Rondy RouseyBez kleceUFC 25 Years in ShortThe Hurt BusinessSafest Place on EarthRonda Rousey: Breaking GroundA Knockout BreakfastStars on MarsWWE Money in the BankWrestleMania 39WWE Elimination ChamberWWE Extreme RulesWWE Tribute to the TroopsWWE WrestleMania BacklashWrestleMania 38Biography: WWE LegendsWWE Elimination ChamberWWE FastlaneWWE Hall of Fame 2019WWE Royal RumbleWrestleMania 35NXT TakeOver: Brooklyn IVNXT TakeOver: New OrleansWWE ChronicleWWE Elimination ChamberWWE EvolutionWWE Extreme RulesWWE Hall of Fame 2018WWE Hell in a CellWWE Money in the BankWWE Royal RumbleWWE SummerSlamWWE Super Show-DownWWE Survivor SeriesWWE TLC: Tables, Ladders & ChairsWWE Tribute to the TroopsWrestleMania 34UFC 207: Nunes vs. RouseyHot OnesUFC 183: Silva vs. DiazUFC 184: Rousey vs. ZinganoUFC 190: Rousey vs. CorreiaUFC 193: Rousey vs. HolmUFC on Fox: Dillashaw vs. Barão 2WrestleMania 31UFC 170: Rousey vs. McMannUFC 178: Johnson vs. Cariaso


Aktualizace osobnostního profilu Ronda Rousey: 11.11. 2023 17:43