BoA 37 let


Kwon Boa je talentovanou a zřejmě nejjasněji zářící postavou současné jihokorejské hudební populární scény, jejíž popularita sahá až daleko za hranice jihokorejského státu. Japonské publikum ji miluje, zbožňuje a uctívá, východoasijské publikum ji leží u nohou a její jméno je dobře známé dokonce i ve Spojených Státech Amerických, kde její hvězda nabírá stále většího lesku. Její vzestup mohl ale být úplně jiný oproti tomu, jaký ve skutečnosti byl. Nedoprovázet svého staršího bratra v jedenácti letech na casting nových talentů společnosti SM Entertainment, kde si ji, shodou okolností víc než jejího bratra, zúčastněného break-dancera, všiml jeden z přítomných hledačů nadějných talentů, mohlo být všemu docela jinak.

Opravdu velkým průlomem se v její hudební kariéře stala až deska 'Listen to My Heart', určená výhradně pro japonské publikum, které tehdy překonalo prodejní milionovou hranici. To byla do té doby jakási rarita, neboť tak značného množství prodaných nosičů se na japonském území žádnému jihokorejskému umělci nikdy dřív nepodařilo. Jen měsíc poté vychází její druhé korejské album 'No. 1', stávající se jen krátce po svém vydání čtvrtým nejprodávanějším albem tehdejších hudebních příček. Její úspěch nabýval stále většího lesku. Následovala další alba Valenti (2003), My Name (2004), na němž se prezentuje už jako sexy a svůdná, jako královna korejského popu, než jen jako roztomilá a sladká náctiletá. Album, obsahující dvě skladby nazpívané v mandarínštině, se dostalo až na čínský trh. V roce 2004 se zpěvačce dostalo jakési kontroverzní kritiky, když investovala celých padesát milionů korejských wonů aktivisticky-vzpomínkovému projektu korejské nezávislosti a nacionalizace proslulému korejskému atentátníkovi tehdejšího japonského ministra vnitra, Itō Hirobumi (1841 - 1909), Jung-geun An (1879 - 1910).

Na další desce 'Girls On Top' (2005) zpěvačka vystupuje již jako půvabná žena, lámající srdce celého světa. Celá koncepce alba je jakousi výzvou k boji proti mužskému šovinismu. V roce 2008 se na území Spojených Států Amerických prezentovala hudebním singlem 'Eat You Up', reprezentující její anglicky nazpívané album 'BoA' (2009). 'Debutovat v zámoří byl vždy můj veliký sen.' Vždyť jen mezi její nejoblíbenější hudební vzory patří Janet Jackson, Michael Jackson, Justin Timberlake nebo Ne-yo. Zpěvačka se vydala na americké turné, jejíž první zastávka byla na sanfranciském hudebním festivale San Francisco Pride Festival, kde vystupovala po boku Solange Knowles nebo The Cliks. Americké publikum je ale dost odlišné od toho východoasijského, a tak se její tamější rozjezd nekonal v takové míře, v jaké ona samotná doufala. A jak sama zpěvačka uvedla, dokonce i samotný jazyk byl trochu problémem, neboť ve skutečnosti není tak snadným, jakým zdá se z jazykových učebnic být. To ale nezabránilo tomu, aby se v hlavních úlohách, po boku amerického herce Dereks Houghs, neobjevila v hudebním snímku 'Make Your Move' (2012).

V roce 2011 se BoA ocitla v porotčí řadě populární pěvecké soutěže K-Pop Star. Rok následující si stejnou roli zopakovala, aby se v tomtéž roce objevila v celé řadě televizních programů, zábavných či konverzačních, mezi nimiž figurují Running Man, Win Win, Road For Hope nebo Thank You. Po nevýrazné hostující roli v komediálním snímku o třech svobodných ženách, stárnoucích, ale stále okouzlujících, Venus Talk (2013), se v roli o poznání větší objevila BoA až v roce 2014, když ztvárnila zklamanou šampionku Soo-kyung, v akčním komediálním snímku Big Match (2014).


5.11.1986
Kuri, provincie Kjonggi, Jižní Korea
BoA csfd

Gaeul uchegukBigmaechiGwanneungui bubchikMake Your MoveAnaegae balameul pibnidaYeonaereul kidaehaeAtena : jeonjaengui yeosinGolbaengyiK-Pop Evolution에스엠타운 더 스테이지AiemSMtaeun laibeu en dokyo seupaeshyeol aeishyeon 3DCamoGeuleon neoEnergeticHurricane VenusMamoritaiEat You UpAteullantiseu sonyeoRock With YouDon't Start NowJewel SongValentiAmazing KissID; Peace BBoA Live Tour 2008 The Face스테이지 K밤도깨비청담Key친집사부일체프로듀스 101 시즌 2힙합의 민족힙합의 민족 시즌 2Aneun hyeongnimEXO 90:2014Samsi sekki크라임씬Hideun singeoReonning maen유희열의 스케치북김정은의 초콜릿놀라운 대회 스타킹Muhan dojeonSidewalks Entertainment


Aktualizace osobnostního profilu BoA: 24.4. 2024 05:02