Michael Gruber 59 let


Narodil se 1.11 1964 v Cincinnati v Ohiu jako Michael Thomas Gruber, milujícím rodičům, jako nejmladší ze čtyř dětí. Má jednoho bratra a dvě sestry a jediný je umělecky zaměřený. V dětství se chtěl stát potápěčem a ve 14 letech se stal mezi svými vrstevníky druhý nejlepší na mistrovství světa. Však sport nebylo jediné po čem toužil, byl také ve sboru a bavilo ho od mala i hraní, hrál ve školním představení muzikálu Hello, Dolly!

Z konzervatoře přešel na Broadway kde účinkuje dodnes, a má celkem široký repertoár her. Účinkoval například ve hře „Chorus Line“ kde po zazpívání písně „I can do that“ mu obecenstvo tleskalo několik minut. Také na Broadwayi v muzikálu "Cats" jako Munkustrap zlomil rekord nejčastěji hrané hry. Pak si ho Gillian Lynne vybrala pro onu roli Munkustrapa do filmové verze muzikálu CATS, což znamenalo zviditelnění pro něj jako herce. A na Broadwayi začal dostávat ještě více rolí.

Měří 180cm, záměrně nemluví o svém soukromí, a prohlašuje že úspěšný nemusí znamenat populární. Kromě tance, zpěvu a herectví se též věnuje psaní jak textů, tak poezie a stejně tak i hudby. Už řadu let spolupracuje s Jennifer Allen, například na třech různých muzikálech kterým napsal hudbu i texty. V Londýně, při natáčení filmové verze muzikálu CATS, ho v psaní podporoval Andrew Lloyd Webber a Webberova bývalá manželka zpěvačka Sarah Brightmanová.


1.11.1964
Cincinnati, Ohio, USA
Michael Gruber csfd

CatsHochhausgeschichtenOz: The American FairylandHubert a StallerPole PositionThe 51st Annual Tony AwardsThe 45th Annual Tony Awards


Aktualizace osobnostního profilu Michael Gruber: 5.4. 2024 15:34