Gottfried John (1942 - 2014)


Německý televizní a divadelní herec John Gottfried se narodil 29. srpna 1942 v Berlíně. Gottfriedův otec byl inženýr, se kterým se ale nikdy nesetkal, vyrůstal jen s matkou. V patnácti si zlomil nešťastně nos, který ale dělal jeho tvář nezaměnitelnou.

Mezinárodní úspěch přišel až později, v roce 1995 hrál generála Ourumova, protivníka Jamese Bonda ve filmu Zlaté oko. O rok později si zahrál s Johnem Malkovichem ve filmu Netvor. V roce 1999 si zahrál roli Julia Caesara ve filmu Asterix a Obelix. O rok později přišla role ve filmu Životní zkouška po boku Meg Ryan a Russella Crowea. John Gottfried zemřel na rakovinu 1. září 2014 ve věku 72 let.


29.8.1942
Berlín, Německá říše
1.9.2014
Mnichov, München (Stadt), Bayern, Německo
Gottfried John csfd

Rudá jako rubínLöwin, DieDas Leben ist zu langFlores negrasJohn Rabe - Ctihodný občan Třetí ŘíšeRampelníkAtentát na papežeDas zweite LebenZáplavaKráska a pirátLadič pian zemětřeseníCowgirlKrásná nevěsta v černémAugustus, první císař římskýSams in GefahrŠifraLove Story z ManhattanuStahující se mračnaGli amici di Gesù - Maria MaddalenaTeuflischer EngelŽivotní zkouškaAsterix a ObelixBalzacBeckmann und Markowski - GehetztDie Fremde in meiner BrustJsem hezká?Na tenkém leděBeckmann und Markowski - Im Zwiespalt der GefühleBrüder auf Leben und TodDům, kde bydlela CorinneNetvorInstitut BenjamentaOsudová záležitostZlaté okoEin Letzter WilleTödliches NetzBiblické příběhy: AbrahámPakt mit dem TodDie VerfehlungDie Zeit danachElfenbeinIch schenk dir die SterneNa křídlech slávyNoc liškySchön war die ZeitVerworrene BilanzenOf Pure BloodPattbergs ErbeBartolome oder Die Rückkehr der weißen GötterMata HariOtto - Der FilmChinese BoxesSuperDie Matrosen von KronstadtEnte oder TrenteLili MarleenReiseabrechnungManželství Marie BraunovéWo die Liebe hinfällt


Aktualizace osobnostního profilu Gottfried John: 19.11. 2023 10:17