Louis Leterrier 50 let


Francouzský režisér Louis Leterrier se narodil 17.června 1973 v Paříži. V osmnácti letech odjel studovat na univerzitu do New Yorku, kde se seznamuje s filmem. Později se mimo jiné seznamuje s Jean-Pierreem Jeunetem a jako asisistent vypomáhá s prácemi na VETŘELCI 4. Poté se vrátil do Francie, kde jako asisistent pomáhal na filmech JOHANKA Z ARKU v režii Luca Bessona a nebo také na filmu ASTERIX A OBELIX: MISE KLEOPATRA, tentokrát v režii Alaina Chabata. Po těchto zkušenostech se vrhá na režírování.

Přesto, že jeho otec je také režisér a jeho matka kostymérka, zkoušel před režírováním hraní na bicí. Po těchto něco málo snímcích připravuje film s názvem Clash of the Titans.


17.6.1973
Paříž, Île de France, Francie
Louis Leterrier csfd

Fast X: Part 2Rychle a zběsile 10Zase nepoužitelníGrimsbyPodfukářiSouboj TitánůNeuvěřitelný HulkKurýr 2Utržený ze řetězuKurýrLupinTemný krystal: Věk vzdoruKnoc-Turn'Al: MuzikOphélie Winter - SacheAsterix a Obelix: Mise KleopatraThe Crystal Calls - Making the Dark Crystal: Age of ResistanceMarvel Studios: Assembling a UniverseMarvelovská renesanceVocasy na tripuJanela IndiscretaRed Carpet ReportThe Movie Loft


Aktualizace osobnostního profilu Louis Leterrier: 4.11. 2023 14:53