Fele Martínez 49 let


Talentovaný herec a režisér, který se narodil ve španělském Alicante ve znamení vah, má za sebou již nespočet úspěšných filmů a stal se nepostradatelnou tváří španělských kin. V 18 letech se přestěhoval do Madridu, kde také vystudoval dramatické umění, poté pokračoval ve studiu na soukromé škole, kde navštěvoval kurzy dramatu.

V roce 1977 si opět zahrál pod vedením již známého režiséra Alejandra Amenábare ve futuristickém psychothrilleru OTEVŘI OČI, který se dočkal i hollywoodského zpracování pod názvem „Vanilkové nebe“ s Tomem Cruisem a Penelope Cruzovou. V době filmového trháku Julia Medéma MILENCI ZE SEVERNÍHO PÓLU (romatické drama) a proslulých španělských režisérů jako byl Pedro Almodóvar nebo Jaume Balagueró, poprvé natočil film s anglickou produkcí (TEMNOTA, 2002).

V roce 2004 následovala první hlavní role ve film ŠPATNÁ VÝCHOVA Pedra Almodóvara. Fele Martinez zde hrál homosexuálního režiséra Enriqua Godeda s tváří gentlemana, který se přes svého zdánlivého kamaráda Ignacia (Gael Garcia Bernal) zaplete do vraždy. Film byl kritiky velmi chválený.

Když se ten samý rok Martinez věnoval přípravám na svou další roli (shodil 6 kilo a denně chodil do posilovny), přišla nominace na nejlepšího evropského herce roku.


22.2.1975
Alicante, Valencia, Španělsko
Fele Martínez csfd

Amigos hasta la muerteBajo terapiaErase una vez en el CaribeEn temporada bajaEl club de los buenos infielesNoc, kdy moje matka zabila mého otceNuestros amantesReevolutionVampyres593 VidasLa estrellaEsperando septiembreSůlDesechosDon Mendo Rock ¿La venganza?Mami BlueTensión sexual no resueltaVelký důmA un metro de tíMinutos del silencio, LosCarmoTři podoby motýlaAsesino del parking, ElDva ostří hošiTángerUtopieTemnotaHemingway, the Hunter of DeathPřízrak univerzityTú qué harías por amorVečer tříkrálovýCapitaines d'avrilUmění umíratČervený inkoustLágrimas negrasMilenci ze severního póluNespavostOtevři očiŠťastné časyDiplomová práceAlfa samciEstoy vivoReyes de la nocheDiarios de la cuarentenaLa Unidad


Aktualizace osobnostního profilu Fele Martínez: 30.10. 2023 15:01