Masahiro Motoki 58 let


Masahiro Motoki se narodil 21.prosince 1965 ve městě Okegawa v prefektuře Saitama. Svou kariéru v zábavním průmyslu zahájil jako pomocný tanečník v chlapecké taneční skupině a hned po svém debutu v TV se stal členem populárního tanečního tria Shibugaki Tai (The Cool Kid Trio), kde záhy získal přezdívku Mokkun. S podporou Johnny & Associates, firmy jenž vyhledává mladé talenty v Japonsku se tak záhy stal jedním z nejpopulárnějších „idolů“ své generace. Po vydání prvního singlu Nai Nai 16 (doporučuji shlédnout na youtube) své skupiny v roce 1982 bylo Motokimu teprve 18.let a ihned obrdžel ocenění jako objev roku. Přirozeným následkem toho byla jeho účast v reklamách a první menší role v televizních produkcích. Nejvíce se zapsal ve filmech jako HEADPHONE LULLABY a UWASA NO POTATO BOYS, kde si zahrál zajímavou roli syna farmáře brambor na Hokkaidu. Úspěch tria však trval jen do listopadu roku 1988, kdy se skupina rozpadla. Od té doby se Motoki rozhodl vložit veškeré své síly do herectví.

Úspěch přivál i první menší mediální skandál z roku 1991 po spolupráci s japonským fotografem Kishinem Shinoyamanem, kdy vyšla série fotografií pod názvem "White Room" jenž obsahala kolekci Motokiho aktů.

Zájem o Motokiho však neopadl, ba naopak. Přišly další nabídky a vznikly divácky úspěšné filmy RAMPO (The Mystery of Rampo) a GONIN (The Five), oba roku 1995. Netrvalo dlouho a Motoki už nebyl svobodný. Oženil se 7.července 1995 s devatenáctiletou esejistkou a hudebnicí Yayako Uchidou, jedinou dcerou rock'n rolového zpěváka Yuye Uchidy a herečky Kirin Kiki. Zajímavostí bezesporu je, že po svatbě Motoki přijal příjmení své manželky a oficiálně se tedy dnes jmenuje Masahiro Uchida. Rok poté Motoki zkoušel comeback ve formě vydání vlastního hudebního alba pro společnost Toshiba EMI. Došlo i na vydání druhého alba i singlů, avšak zdaleka nedošlo k navázání na předešlé hudební úspěchy.

Mezi Motokiho další důležité role bezesporu patří hlavní role ve filmu, ve kterém opět navázal na úspěšnou spolupráci se Suem Masayukim, a to snímkem SHALL WE DANCE? (Sharu Wī Dansu) z roku 1996, který slavil veliký komerční úspěch a není tajemstvím, že se povedené romantické předlohy o pár let později, roku 2004 ujal i Hollywood pod režisérskou taktovkou Petera Chelsoma, který obsadil do hlavní role americké verze Richarda Gera a Jennifer Lopez.


21.12.1965
Okegawa, Saitama, Honšú, Japonsko
Masahiro Motoki csfd

Rjúkó kanbóThe Works and Days (of Tayoko Shiojiri in the Shiotani Basin)Nagai íwakeNihon no ičiban nagai hiTenkú no hačiDakishimetai! ForeverPrůvodceJoru no ShanghaiŽezelotebonNacumeke no šokutakuSpy SorgeBlack Jack IIIŠótoku taišiBlack JackBlack Jack IIBlíženciChūgoku No ChōjinSmím prosit?Tokiwa-so no seishunGoninNamida tataete bišó sejo: Meidži no musuko, Šimada SeidžiróRampoSaiyûkiLast SongSaiyûkiSakana kara daiokišin!!Šiko fundžattaAsobi no jikan wa owaranaiKageróFúsenJo ni mo kimjó na monogatari: Aki no tokubecuhen226Beppin no mačiFanshī dansuRaffles HotelBarrow Gang BCHeadphone LullabySantô kôkôseiShibugakitai: Boys and GirlsKirin ga kuruGiri / HajiNippon Academy šóUnmei no hitoSaka no Ue no KumoVeggieTales FitnessHof87%Konya hitori no Beddo deNippon Academy šóStyle!Rindžin wa hisoka ni warauTokugawa JošinobuSaiko no KataomoiAnata Dake MienaiMamatte Kirei!?


Aktualizace osobnostního profilu Masahiro Motoki: 18.10. 2023 10:13