Neri Parenti 74 let


Neri Parenti se narodil ve Florencii 26.4.1950. Vystudoval politologii a u filmu začal jako žák režiséra Pasquala Festa Campanileho (28.7.1927-25.2.1986). Byl jeho pomocníkem u všech filmů v období let 1972-1979.

Nezapomenutelnéh jsou role účetního Filiniho (Gigi Reder) či slečny Silvani (Anna Mazzamauro). První dva snímky ještě režíroval v letech 1975 a 1976 Luciano Salce, od třetího dílu MALÉRY PANA ÚČETNÍHO již režíruje Neri Parenti. Tento třetí díl, se stal nejúspěšnějším z celé série. Přichází dalších 6 dílů „pod vedením“ Parentiho. Poslední díl PAN ÚČETNÍ OPĚT ZASAHUJE režíroval již Domenico Saverni. Celá osmdesátá léta natáčel Parenti své komedie v podstatě výhradně s Villagiem. Kromě Fantozziho to byly dva díly snímku ŠKOLA ZLODĚJŮ (1986 a 1987), HASIČI (1985), VYHRÁL JSEM V LOTERII (1989). Počátkem devadesátých let natočil Parenti tři díly BLÁZNIVÉ KOMEDIE, kde se setkali jako dvojice s nevyčerpatelnými možnostmi a nápady Paolo Villaggio a Renato Pozzetto.

V roce 2002 režíruje Parenti film NATALE SUL NILO s Massimo Boldim a Christianem de Sicou. Tyto snímky začínající názvem NATALE…. (VÁNOCE V…) se objevují od roku 2002 téměř pravidelně, co rok to film, až do roku 2010 (NATALE IN SUD AFRICA). Massimo Boldi se v této sérii objevil naposledy v roce 2005 ve snímku NATALE A MIAMI (VÁNOCE V MIAMI). Syn slavného režiséra a herce Vittoria De Sicy Christian, je však Parentimu novým dlouhodobým partnerem, hraje ve všech dílech a objevuje se i v nejnovější Parentiho komedii o pětici přátel AMICI MIEI – COME TUTTO EBBE INIZIO (2011), která je velkou konfrontací s Monicelliho veleúspěšnou trilogií AMICI MIEI (MOJI PŘÁTELÉ). V Parentiho komedii se objevují jako protagonisté Christian De Sica, Michele Placido, Giorgio Panariello, Paolo Hendel a Massimo Ghini.


26.4.1950
Florence, Toskánsko, Itálie
Neri Parenti csfd

Volevo un figlio maschioDovolená na MarsuNatale da chefVacanze ai CaraibiMa tu di che segno 6?Colpi di FortunaColpi di fulmineAmici miei - Come tutto ebbe inizioVacanze di Natale a CortinaNatale in SudafricaNatale a Beverly HillsNatale a RioNatale in crocieraNatale a New YorkNatale a MiamiChristmas in LoveNatale in IndiaNatale sul NiloMerry ChristmasBodyguards - Guardie del corpoTifosiCuccioloPaparazziNávrat pana účetníhoVacanze di Natale 95Bláznivá komedie 3Fantozzi v rájiDva společníciBláznivá komedie 2Bláznivá komediePan účetní se nevzdáváFratelli d'ItaliaVyhrál jsem v loteriiCasa mia casa mia...Pan účetní jde do důchoduŠkola zlodějů 2Báječný FantozziŠkola zlodějůDrákulův sluhaHasičiMaléry pana účetního 2Parťáci za všechny prachyZakázané snyTaková malá bestieMaléry pana účetníhoJohn Travolto... da un insolito destinoLa voce di FantozziL'ultimo gattopardo: Ritratto di Goffredo LombardoImprovvisamente Natale


Aktualizace osobnostního profilu Neri Parenti: 2.11. 2023 09:50