Massimo Vanni 77 let


Herec Massimo Vanni, který se narodil 8. července 1946 v Římě, patří do rodinného filmařského klanu Girolami. Massimo je bratrancem režiséra Enza G. Casteralliho (*29.7.1938), jehož otcem byl režisér Marino Girolami (1.2.1914 – 20.2.1994) a strýcem režisér Romolo Girolami (*5.12.1931). Bratrem Enza byl herec Ennio Girolami (14.1.1935 – 16.2.2013). Režisérsky i herecky jsou také známé děti Enza G. Casteralliho, dcera Stefania Girolami Goodwin (*1963) a její bratr Andrea Girolami. K filmu se podle svých slov dostal Massimo díky hereckému umění, které předváděl Giuliano Gemma (*2.9.1938). Giuliano Gemma byl velmi atletický a každá scéna filmu byla jeho originálem bez dvojníků. Massimo jako chlapec shlédl snad všechny jeho filmy a začal také navštěvovat posilovnu v ulici Bari v Římě. Byl to jedinečný palác, kde byla v přízemí posilovna a v patře bylo divadlo a filmový sál. Massimo chodil na filmy s Giulianem Gemmou, do posilovny a také navštívil zákulisí techniky. Zde prý vznikla, jeho vášeň k filmu.

Více známým se stal Massimo díky roli Cargiula, kterou mu svěřil Bruno Corbucci ve svých filmech o inspektoru Nicu Giraldim (Tomas Milian). Prvním filmem byl v roce 1976 snímek SQUADRA ANIFURTO, poté přicházejí SQUADRA ANTITRUFFA (1977), SQUADRA ANTIFAMIA (1978), ASSASSINIO SUL TEVERE (1979), DELITTO A PORTA ROMANA (1980), DELITTO AL RISTORANTE CINESE (1981), DELITTO IN FORMULA UNO (1984). Na Tomase, vzpomíná Massimo jako na velmi extrovertního herce, ale introverta v soukromém životě. Byl vždy trochu uzavřenější, ale s Massimem si vybudovali vřelý vztah a Massimo ho bral téměř jako svou rodinu. Bruno Corbucci byl podle Massima kouzelný člověk se smyslem pro humor. Občas se na „place" objevil i autor Mario Amendola a dohromady s Corbuccim byli prý jako dvě sopky a přesto společně napsali mnoho zábavných komedií. Byli to dva velikáni komediálních filmů.V pozdějších letech, se Massimo proslavil spoluprací s režisérem Bruno Matteim. Ten mu svěřil několik hlavních rolí, ve kterých se objevil, pod pseudonymem Alex McBride. To byla další etapa hereckého života Massima. Bylo to v polovině osmdesátých let, kdy Bruno Mattei pro produkční společnost „Flora film", natočil sérii filmů na Filipínách. Massimo vzpomíná, že poprvé takto vyrazili na tři měsíce a natočili tři filmy. Poté se vrátili do Říma, kde Massimo jako „Bo", natáčel s Luciem Fulcim film ZOMBI 3 (1988). Pak se opět vrátil ke spolupráci s Matteim a natočili další filmy, většinou se jednalo o filmy válečné, jako DOUBLE TARGET (1987), kde hrál Massimo ruského vojáka. TRAPPOLA DIABOLICA (1988) a role Kellyho Sellerse či NATO PER COMBATTERE (1989) a role vězně.

Massimo hrál ale také v komediích. Pro příklad lze uvést velice úspěšnou komedii Carla Verdoneho, IO E MIA SORELLA (1987), kde hrál Massimo menší roli muže ve vlaku a zahrál si zde s Carlem Verdonem a Ornellou Muti. Má také zkušenosti ve spolupráci s takovým režisérem jako Martin Scorsese. V jeho filmu GANGY NEW YORKU (2002) se Massimo objevil jako voják a mohl se setkat s americkými herci, jako Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diaz či Liam Neeson.

Massimo má za sebou také více než třicet filmů jako kaskadér či koordinátor kaskadérů v jednotlivých filmech. V deseti filmech se Massimo objevil společně s kaskadérem Ottavianem Dell´Acquou. Ve Španělsku je Vanni známý jako " Il Chuck Norris di Moratalaz".


8.7.1946
Řím, Lazio, Itálie
Massimo Vanni csfd

Keoma RisesRoma CriminaleBastardiE guardo il mondo da un oblòGangy New YorkuČerný andělVajont - šílenství mužůLa quindicesima epistolaRovnocenný soupeřLa grande querciaM.D.C. - Maschera di ceraJack Frusciante è uscito dal gruppoLjubaSegreto di statoGrande voglia d'amore, UnaPouhá formalitaPierino StecchinoNato per combatterePo smrtiVetřelcátorCop GameRoboválkaTrappola diabolicaZombi 3Double TargetColpi di luceDelitto in formula UnoKrysy: Noc hrůzyNičitelTuareg2019: Noví barbařiFuga dal Bronx1990: Bojovníci z BronxuLa gorillaDelitto al ristorante cinesePoslední žralokDen CobryLovci apokalypsyZločin u Porta RomanaJohn Travolto... da un insolito destinoSensitivitàVražda na TibeřeMalá ItáliePoliziotto senza pauraBanda del trucido, LaCesta rajské smrtiHon na podvodníkyNa plný plynNapoli spara!Ten prokletý obrněný vlakItalia a mano armataKeomaLe avventure e gli amori di ScaramoucheRoma l'altra faccia della violenzaVelké vydíráníZásahovkaEmanuelle e Françoise (Le sorelline)Krutý ŘímPasqualino SedmikráskaVůně cibule


Aktualizace osobnostního profilu Massimo Vanni: 10.11. 2023 00:19