Iva Bittová 65 let


Iva Bittová je česká zpěvačka, houslistka a herečka. Patří k nejvýraznějším osobnostem české alternativní hudební scény.

Ve spolupráci se skladatelem a bubeníkem Pavlem Fajtem dosáhla mnoha úspěchů na evropských scénách progresivní hudby. Rozsah jejích aktivit je pozoruhodný - v hudbě od vlastních interpretací lidových písní přes experimentíální jazz, rock až po houslové aplikace skladeb vážné hudby a operní zpěv. Např. v roce 2004 účinkovala v newyorské Carnegie Hall v roli Elvíry v Mozartově opeře Don Giovanni. Na tuto spolupráci pak navázala několika koncerty s tamní formací Bang On A Can All Stars, které vyvrcholily vydáním alba Elida. Účastní se též nejrůznějších projektů perfortmativního zaměření, programů pro děti, atd.

Ve filmu se objevila poprvé v 18 letech v RŮŽOVÝCH SNECH, o dva roky později na sebe upozornila v BALADĚ PRO BANDITU. Další velká role přichází v, na oskara nominovaném filmu, ŽELARY. V poslední době zaznamenala největší úspěch ve filmu TAJNOSTI, ve kterém ztvárnila ženu která během jednoho dne změní od základu svůj život.


22.7.1958
Bruntál, Československo
Iva Bittová csfd

SvětlonocTři bratřiTajnostiNa památku OsvětimiŽelaryAlle Zeit der WeltNehaMikola a MikolkoZelený ptáčekÚnos MoravankyExponát smrtiKdo chytá štěstí za pačesyZápisník zmizeléhoBalada pro bandituKačenka a ZlatovlásekOstrov stříbrných volavekRužové snyPan herec Miroslav DonutilPísně českých básníkůLeoš Janáček - velký příběh 20. stoletíPříběhy českého jazzuDunaj vědomíJanáček, Berio, Schumann - Lidové písněMarián Varga 70+1Husa na provázkuRichard Müller: NepoznanýSlovensko Advent 2016Iva Bittová - ZvonSlovácká suitaFenomén Miloš ŠtědroňMosty Gesharim 2012ČT Live - Bobby McFerrinSestry Ida Kelarová a Iva Bittová spievajú džezFilm o filmu TajnostiMenschen & MächteČT Live - Iva BittováEbeni v zahraděMoravská lidová poezie v písníchČeský WoodstockRichard Müller - Koncert Lucerna PrahaDivná slečinkaČerná jiskraBigbítZpívání na PetrověNa koštěti do nebeRecitál Ivy BittovéStep Across the BorderNovaja radosť - koledy Ivy BittovejBittová, Dusilová, Načeva: SPOLUČT Live - bratři EbenovéRýmování o životě: Koncert osobnostíKoncert pre Jara FilipaIva Bittová a ČikoriBratislavské jazzové dni Corgoň 97Bratislavská lýra 1980Am a EaCoralUvězněné vize na vodním zámku Bitz


Aktualizace osobnostního profilu Iva Bittová: 18.11. 2023 12:49