Alena Doláková 34 let


Ikdyž Alena stála na jevišti poprvé již ve čtyřech letech (Národní Divadlo Brno), svoji první filmovou příležitost získala až o dvacet let později, a to jako Holena ve filmové pohádce Jana Svěráka Tři Bratři. Do té doby se stihla profesionálně věnovat tanci (balet, hip hop, jazz), naučit se čtyři jazyky, hrát na klavír, zpívat a dostat se na šest vysokých škol.

V Česku si zahrála např. ve filmové komedii Dvojníci, v seriálech Mordparta, Specialisté či Já, Mattoni. Natočila tu i anglický film Mezihra v Praze, německý film Die Diplomaten či české filmy Pepa a Metanol.


17.9.1989
Vyškov, Československo
Alena Doláková csfd

Betlémské světloKrvavě rudé nebeZrcadla ve tměMetanolPepaTeambuildingZlatý podrazMezihra v PrazeDvojníciGangster KaZtraceni v MnichověTři bratřiŠťastný smolařPoslední světloHauntedSoumrak templářůSpecialistéVodníkWhiskey CavalierModrý kódMordpartaTemný KrajČetníci z LuhačovicJá, MattoniBez hranicKancelář BlaníkPřípady 1. odděleníMiroslav Kemel - Za naší stodolouBlue Shadows: Song of HappinessAuditorLáska, od 9 do 5PastelkyYung MichalResistanceCravingSem patřímCeny České filmové kritiky 2021Talkshow Vítka MartinceDVTVMáme rádi Česko7 pádů Honzy DědkaShow Jana Krause


Aktualizace osobnostního profilu Alena Doláková: 2.11. 2023 14:23