Hana Brejchová 77 let


Hana Brejchová je bývalá česká herečka. Narodila se v Praze do početné rodiny šesti sourozenců (Jaroslav, Blanka, Jana, Hana,…, Josef). Její sestra je velmi známá herečka a jedna z největších hereckých hvězd českého filmu 50. a 60. let 20. století, Jana Brejchová, se kterou se už delší dobu nestýká. Její manžel byl Jaroslav Bařina. Má dvě dcery - adoptovanou Veroniku Brejchovou a Světlanu.

Ve filmové kariéře pokračuje filmem ŽIRAFA V OKNĚ a PO STOPÁCH KRVE. V roce 1968 natočila NEJKRÁSNĚJŠÍ VĚK, roli mladé maminky Vránové, která si chce vydělat peníze tím, že stojí sochařům modelem. Objevila se též počátkem 80. let v menší roli v komediálním snímku MATĚJI, PROČ TĚ HOLKY NECHTĚJÍ. Po těchto úspěšných filmech se z povědomí diváků ztratila. Její kariéra sice ještě neskončila, ale větších rolí se již nikdy nedočkala.

V roce 2009 v bytě na pražské Argentinské ulici, kde žila, vypukl požár, který zapříčinila hořící dekorativní svíčka nebo netípnutá cigareta, u které Hana usnula. Jelikož se nadýchala zplodin, byla hospitalizovaná v Nemocnici Na Františku a poté v Psychiatrické léčebně v Bohnicích. Při požáru bylo zničeno hodně osobních věcí paní Hany, naštěstí fotografie z natáčení zůstaly ohněm ušetřeny.

Dnes žije v Domě s pečovatelskou službou ve středočeském Buštěhradu, kam ji jezdí pravidelně navštěvovat adoptovaná dcera Veronika.


12.12.1946
Praha, Československo
Hana Brejchová csfd

Divoké pivoByli jsme to my?Vážení přátelé, anoMůj hříšný muž...nebo být zabitBoj o MoskvuZastihla mě nocAmadeusVyhrávat potichuAnděl s ďáblem v těleMá láska s JakubemKaňka do pohádkyLáska na druhý pohledMatěji, proč tě holky nechtějí?Velké přáníAdéla ještě nevečeřelaJá to tedy beru, šéfe...!Taškařice v atelieruHogo fogo HomolkaPo stopách krveNejkrásnější věkTěch několik dnů...Žirafa v okněGrajski bikiJak se zbavit HelenkyLásky jedné plavovláskyPuščik jede do PrahyO zvířatech a lidechPřítelkyně z domu smutkuCo teď a co potom?Případy podporučíka HanikyCirkus HumbertoDruhý dechZlá krevDynastie Nováků13. komnataL. P. 1948Kavárnička aneb Dlouho jsme se neviděliKavárnička dříve narozených


Aktualizace osobnostního profilu Hana Brejchová: 15.11. 2023 02:54