June Lang (1917 - 2005)


June Lang se narodila jako Winifred June Vlášek 5. 5. 1917,  v Minneapolis v Minnesotě Edith a Clarencovi Vlášek. Rodiče otce byli přistěhovalci z Čech, potažmo Rakousko-uherské monarchie, ale tatínek Winnie se narodil už v USA. June už od útlého dětství pilně navštěvovala taneční školu, a úspěšně vystupovala nejdříve ve školních představeních, a v amatérském Elks Clubu, ale později vystupuje v Meglin Kiddies  revue, kde vystupovala v artistických a varietních  show. Od té doby, co se rodina Vlášek přestěhovala do Hollywoodu spěje její kariéra především na přání matky Edith ke profesionální dráze. Matka chtěla mít z dcery filmovou hvězdu.

June se provdala za filmového agenta Victora Orsatti v roce 1937, o rok později se už rozvedli a v roce 1940 se provdala za filmového producenta, ale současně i gangstera, Johnny Rosseliho, čímž si naprosto v Hollywoodu pokazila reputaci seriozní a čestné umělkyně. Rozvedli se v roce 1943, ale to neměnilo nic na věci, že studio už s ní neobnovilo smlouvu, a je také pravdou, že si nemohla dlouho jako rozvedená najít práci, což byla jak se později zjistilo, práce jejího bývalého mafiánského manžela, který byl tím, kdo tahal za provázky v pozadí. V roce 1946 s provdala potřetí za poručíka letectva Williama-Johna Morgana, a měli spolu dceru Patricii. Rozvod proběhl o šest let později v roce 1952.

Filmovou kariéru ukončila odchodem do TV studií v roce 1947, kde se objevovala už jen v menších rolích. Naposledy hrála v epizodě TV seriálu Beyond a Reasonable Doubt v roce 1961. June Lang zemřela dne 16. 5. 2005 ve věku 88 let ve Valley Village, Los Angeles. Natočila 38 filmů.


5.5.1917
Minneapolis, Minnesota, USA
16.5.2005
Valley Village, California, USA
June Lang csfd

LighthouseThree of a KindUp in ArmsFlesh and FantasyStage Door CanteenCity of Silent MenFootlight SerenadeToo Many WomenRedheadThe Deadly GameConvicted WomanIsle of DestinyFor Love or MoneyForged PassportInside InformationKapitán FuryZenobiaInternational SettlementMeet the GirlsOne Wild NightAli Baba Goes to TownNancy Steele Is Missing!Rekrut Willie WinkieCesta ke slávěEvery Saturday NightKapitán JanuaryThe Country DoctorWhite HunterBonnie ScotlandGeorge White's 1935 ScandalsLove TimeMusic in the AirNow I'll TellShe Learned About SailorsI Loved You WednesdayThe Man Who DaredChandu the MagicianShe Wanted a MillionaireThe Miracle WomanYoung SinnersThe Felony SquadThe DetectivesCity DetectiveFireside Theatre20th Century-Fox: The First 50 YearsScreen Snapshots Series 17, No. 320th Century Fox Promotional FilmRhumba Rhythm at the Hollywood La Conga


Aktualizace osobnostního profilu June Lang: 23.2. 2024 05:32