Mario Pisu (1910 - 1976)


Mario Pisu zahájil filmovou kariéru již v polovině třicátých let dvacátého století. Jeho vzhled a vysoká atletická postava (188 cm) ho brzy předurčila do rolí milovníků, aristokratů a důstojníků.

Od třicátých let také pracoval v divadle, kde ztělesnil role v klasickém i moderním repertoáru, zejména v padesátých letech. Patřil také k nejvýznamnějším italským dabérům, když daboval známé americké herce, např. Gregory Pecka, Johna Waynea, Roberta Mitchuma, Waltera Pidgeona, Lee J. Cobba, Victora Matureho, Spencera Tracyho a další. V roce 1954 také natočil fim La grande avventura.

Mario Pisu byl ženatý s Lilly Trucchiovou, jeho syn Silverio se uplatnil v několika dětských rolích ve filmech z počátku čtyřicátých let. Mario zemřel na krvácení do mozku ve věku 66 let.


21.5.1910
Montecchio Emilia, Itálie
17.7.1976
Velletri, Itálie
Mario Pisu csfd

Amici di Nick Hezard, GliSorbole... che romagnola!Conviene far bene l'amoreIl giustiziere di mezzogiornoInfermiera, L'Teenageři milují horceCarnalitàOrdine firmato in biancoBoss - Smrt na zakázkuIo e luiPaolo il caldoSans sommationSiamo tutti in liberta provvisoriaZatčen na hranicíchAmore è come il sole, L'ZingaraLady HamiltonováTemptationJohnny BancoScommessa, LaScusi, lei è favorevole o contrario?Spia, spioneAtout coeur à Tokyo pour O.S.S. 117Come svaligiammo la banca d'ItaliaI nostri maritiJá, já, já ... a ti druzíNevěra po italskuŽraloci si přejí večeřetGiulietta a duchovéLa violenza e l'amoreMade in ItalyScippo, LoSoldati e caporaliTe lo leggo negli occhiČetník v New YorkuGrandi camaleonti, IOsm a půlStalo se v TuríněZorro a tři mušketýřiĎáblové ze SpartiventaI motorizzatiZapomnětlivý z CollegnaZuřivá létaMariti a congressoLes CosaquesAnnibalePrvní láskaTotò v pekleDi qua, di là del PiaveDieci canzoni d'amore da salvareCinque poveri in automobileIl mago per forzaIo sono il capatazLes deux véritésIl diavolo in conventoMargherita da CortonaVedovo allegro, IlŠest žen modrovousovýchBiraghinIl marito povero


Aktualizace osobnostního profilu Mario Pisu: 2.11. 2023 06:36