Finn Wittrock 39 let


Sto pětasedmdesát centimetrů vysoký Peter „Finn" Wittrock se narodil 28.10. 1984 v americkém Lenoxu, stát Massachusetts. Vyrůstal nedaleko divadla Shakespeare & Company, kde pracoval jeho otec (po němž zdědil nejen jméno, ale i herecké nadání), a ve volném čase pomáhal se vším, co bylo třeba.

Svůj brodwayský debut si odbyl v roce 2012 a za roli Happyho ve "Smrti obchodního cestujícího" získal hned několik ocenění. Následovaly další drobné seriálové (Torchwood: Miracle Day, Myšlenky zločince, Harry's Law, Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti, Masters of Sex) a filmové (Zimní příběh, Noe) roličky, zlom v jeho kariéře však nastal až ve chvíli, kdy si ho všiml scénárista a režisér Ryan Murphy. Ten ho nejprve obsadil do svého snímku Stejná srdce, který se odehrává v 80. letech minulého století a citlivě nastiňuje problematiku „nové zhoubné nemoci", jež se začíná šířit mezi homosexuály, a poté ho přetáhl do American Horror Story, kde si během dvou řad („Freak Show", „Hotel") stihl zahrál už tři postavy a získat nespočet fanoušků.

Aktuálně ho lze vidět po boku Brada Pitta v Sázce na nejistotu, pamatovat si ho ale můžeme i ze snímku Angeliny Jolie Nezlomný. Již velmi brzy bude možno Finna spatřit v hlavní roli sportovního životopisného dramatu My All American, popřípadě v romantickém dramatu The Submarine Kid, na němž se podílel i jako scénárista. Mezi vzdálenější projekty patří muzikál La La Land či zajímavě vyhlížející drama Abe.

V říjnu 2014 se tajně oženil se svou dlouholetou přítelkyní a ex-spolužačkou Sarah Roberts, čímž (po)zastavil spekulace ohledně své sexuální orientace.:-)


28.10.1984
Lenox, Massachusetts, USA
Finn Wittrock csfd

Don't MoveDowntown OwlOriginDeep WaterNejšťastnější holka pod sluncemA Mouthful of AirDlouhý víkendJudySemper FiSvatební radostiThe Last Black Man in San FranciscoA Futile and Stupid GestureKdyby ulice Beale mohla mluvitWrite When You Get WorkA Midsummer Night's DreamLocating Silver LakePevná linkaLa La LandMy All-AmericanSázka na nejistotuThe Submarine KidNezlomnýNoeStejná srdceZimní příběhTwelveHalloweenská středníAmerican Horror StoryRatchedováAmerican Crime StoryDeadbeatMystérium sexu


Aktualizace osobnostního profilu Finn Wittrock: 19.11. 2023 17:28