Eddie Albert (1906 - 2005)


Narodil se 22. dubna 1906 v Rock Islandu v USA. Vyrůstal v cirkusové rodině, oba jeho rodiče byli artisté. Vystudoval herectví na vysoké škole v Minnesotě. Nejprve pracoval v cirkuse jako letec na hrazdě, než se stal divadelním a rozhlasovým hercem.

Albert byl vášnivý ekolog a ochránce přírody, a proto bojoval proti znečišťování ovzduší, vody a přírody. Spolupracoval na televizních seriálech zabývajících se touto tématikou s názvy - THE TONIGHT SHOW STARRING JOHNNY CARSON, a TODAY 1962. Poddílel se také na krátkometrážních filmech vyrobených na podporu proti znečišťování naší planety – díky tomu také jako první zahájil 22. dubna 1970 - historický první - DEN ZEMĚ.

Vzal si mexickou herečku Margo se kterou měl syna Edwarda Alberta jr. Jejich manželství bylo přerušeno roku 1985 když jeho manželka umřela. Na konci kariéry se věnoval pouze dabingu, kvůli jeho drsnému hlasu daboval například postavu v animovaném seriálu SPIDER MAN (1994).

Roku 2005, když mu bylo úžasných 99, let zemřel na zápal plic. Za celý život hrál v neuvěřitelných 198 filmech a seriálech.


22.4.1906
Rock Island, Illinois, USA
26.5.2005
Pacific Palisades, California, USA
Eddie Albert csfd

TrumboRodgers & Hart Story: Thou Swell, Thou Witty, TheBarefoot Executive, TheThe Girl from MarsReturn to Green AcresBrenda StarrováVelkofilmMercy or Murder?TurnaroundVražda v uniforměIn Like FlynnStitchesVedoucí místoBurning RageÚtěk ze snaThe Demon Murder CaseAct, TheAno, GiorgioBeyond Witch MountainRoosterGoliath AwaitsPeter and PaulTake This Job and Shove ItThe Oklahoma City DollsYesterdayFoolin' AroundHraniceJak vyzrát na vysoké životní nákladyTrouble in High Timber CountryConcorde - Letiště 1979Evening in ByzantiumKatastrofa letu 401Birch IntervalMoving ViolationPodivná spravedlnostPromise Him AnythingSatanova sektaSwitchWhiffsÚtěk na čarodějnou horuBenjamin Franklin: The AmbassadorLon McQNejtěžší yardThe TakeThe BorrowersDobyvatel srdcíFireball ForwardLi'l AbnerSee the Man RunMouse On the Mayflower7 WomenThe Party's OverCaptain Newman, M.D.Zázračná záchrana bílých hřebcůMadison AvenueNejdelší denWho's Got the Action?The Spiral StaircaseThe Two Little BearsThe Young Doctors


Aktualizace osobnostního profilu Eddie Albert: 1.11. 2023 03:34